Tinere Talente | Anunț selecție pentru Bursele Tinere Talente 2017
17631
single,single-post,postid-17631,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Anunț selecție pentru Bursele Tinere Talente 2017

Fundația Principesa Margareta a României invită tineri muzicieni și artiști plastici la o nouă selecție în cadrul programului de burse Tinere Talente, ediția 2017.

Termenul limită al aplicației este data de 14 decembrie 2016.

Criterii de admitere în programul Tinere Talente 2016:

  1. Candidații trebuie să aibă vârste cuprinse între 14 și 24 de ani.
  2. Candidații trebuie să studieze la liceele sau universitățile de arte plastice și muzică din România.
  3. Candidații trebuie să provină din familii cu venitul de sub 1.000 LEI / membru de familie, și să poata dovedi că nu dispun de mijloace financiare pentru a-și perfecționa talentul.

* Cei care au fost bursieri Tinere Talente de 3 ori până acum, nu mai pot aplica pentru o nouă selecție.

Cum se aplică:

Trimitând prin e-mail sau prin poștă, până la data de 14 decembrie 2016, dosarul de candidatură ce va include:

1.Scrisoare de intenție.

Aceasta va conține informații legate de:

1.1 Descrierea situației sociale și materiale a candidatului (venitul pe membru de familie, situații speciale în familie: familii monoparentale, probleme de sănătate, cheltuieli mari cu medicamente etc.)

* Scrisoarea de intenție va fi însoțită de documente justificative pentru situația socio-materială prezentată (adeverința de venit de la locul de munca al părinților sau după caz, adeverință lipsă venituri de la administrația fiscală/copie fluturaș de salariu / copie talon de pensie/ copie după documente care atestă problemele de sănătate)

1.2 Tipul de sprijin dorit (materiale de lucru, instrumente, concursuri, cursuri, etc.) și suma solicitată, ținând cont de suma maximă prevazută în program.

  1. Curriculum vitae. În acesta vor fi menționate concursurile la care a participat candidatul, diplome și premii obținute, date de contact (e-mail și telefon)
  2. O scrisoare de recomandare din partea unui profesor de specialitate – va face referire la calitățile artistice și cele umane ale candidatului (de exemplu: perseverență, dedicație, punctualitate, respect față de ceilalți, etc.). Persoanele care fac recomandarea vor confirma faptul că sprijinul solicitat de tânăr va contribui in mod efectiv la evoluția lui.
  3. Adeverința de elev/ student
  4. Copie act de identitate buletin/carte de identitate sau certificat de naștere.

Etapele procesului de selectie:

Trimiterea dosarului de candidatura – până la data de 14 decembrie 2016.

Preselecția: analiza dosarelor, realizată de echipa proiectului – până la data de 8 ianuarie 2017.

Selecția  constă în audiție sau prezentarea portofoliului, în funcție de domeniul artistic și este realizată de către un juriu de specialitate. Data și alte detalii privind selecția realizată de juriu, vor fi comunicate candidaților eligibili.

Pentru fiecare bursier selectat se va realiza o anchetă socială pentru a verifica situația socială și materială.

Dosarul complet se trimite până la data de 14 decembrie 2016 (data poștei).

În atenția doamnei Cristina Buja, coordonator program Tinere Talente

Prin e-mail la adresa cristina.buja@principesa.ro – documentele originale se trimit scanate sau prin poștă, pe adresa Fundației Principesa Margareta a României, CP 327 –  Oficiul poștal 12, sector 1, București.

Despre Tinere Talente

Programul Tinere Talente susține și promovează tineri artiști talentați din familii cu venituri mici, care nu-și pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale.

Bursele Tinere Talente se acordă pe perioada unui an calendaristic și permit tinerilor să îşi cumpere materiale şi instrumente şi să participe la concursuri, concerte, expoziţii şi cursuri de specializare în România şi în străinătate.

De asemenea, Fundaţia Principesa Margareta a României organizează anual o tabără de creaţie şi o serie workshop-uri de mentorat artistic.

poster

 

 

 

 Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013