Tinere Talente | O nouă generație de bursieri Tinere Talente s-a prezentat în cadrul evenimentului IDENTITĂŢI – expoziție și recital
17914
single,single-post,postid-17914,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
Foto Experience-1146

O nouă generație de bursieri Tinere Talente s-a prezentat în cadrul evenimentului IDENTITĂŢI – expoziție și recital

Tinerii artiști, selectați ca bursieri în cadrul programul Tinere Talente al Fundației Principesa Margareta a României, s-au prezentat ieri, prin expoziția și recitalul Identități, găzduite la Elite Art Gallery.

Expoziția “Identități” este deschisă publicului larg, în cadrul Elite Art Gallery și este evenimentul de debut al tinerilor talentați în arte vizuale și muzică, care au fost selectați ca bursieri în cadrul programului, ediția 2018. Vernisajul expoziției a avut loc miercuri, 18 aprilie și a debutat cu un recital de muzică clasică susținut de bursierii Tinere Talente.

În cel de-al șaptelea an al evenimentului Identități, bursierii expun lucrări din domeniile pictură, grafică, sculptură sau design vestimentar, pentru a transmite publicului mesajul lor artistic. Expoziția va fi deschisă în perioada 18 – 20 aprilie 2018, la Elite Art Gallery din Piaţa Naţiunilor Unite, Nr. 3-5, Bl. B2, Parter, Sector 4, Bucureşti.

În luna ianuarie a acestui an, Fundația Principesa Margareta a României a organizat o selecție națională, adresată tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, care studiază la liceele și universitățile de muzică și arte din toată țara. În urma evaluării realizate de către juriul de specialitate, 30 de tineri artiști au devenit bursieri ai programului Tinere Talente, ediția 2018.

Programul Tinere Talente susține și promovează artiști din familii modeste, care nu își pot dezvolta potențialul din cauza lipsurilor materiale. Aceștia vor primi burse individuale de până la 2.000 de euro pentru dezvoltare artistică, pe perioada unui an calendaristic. În plus, vor avea posibilitatea de a participa la concursuri naționale și internaționale, masterclass-uri și ateliere, de a achiziționa instrumente și materiale de lucru. Totodată, tinerii vor avea ocazia ca, pe tot parcursul anului, să se întâlnească cu mentori – artiști de renume și personalități recunoscute în domeniul artistic.

Fundația Principesa Margareta a României mulțumește pentru implicare membrilor juriului care au dăruit din timpul lor pentru a îi selecta din 100 de candidați pe cei 30 de bursieri. De asemenea, mulțumește pentru generozitate partenerilor și sponsorilor care susțin financiar programul Tinere Talente, ediția 2018.Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013