Cea de-a XI-ediție a Concertului Regal Caritabil sărbătorește 100 de ani de cultură românească - Tinere Talente
18054
post-template-default,single,single-post,postid-18054,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Cea de-a XI-ediție a Concertului Regal Caritabil sărbătorește 100 de ani de cultură românească

Fundația Principesa Margareta a României continuă tradiția de a susține și promova cultura și talentul românesc, prin a unsprezecea ediție a Concertului Regal caritabil, un eveniment cu noblețe sufletească. Pe 25 octombrie, pe scena Ateneului Român, se reunesc muzicieni de valoare din noua generație, care se bucură de recunoaștere internațională: violonista Anna Tifu, pianistul Mihai Diaconescu și dirijorul Constantin Adrian Grigore. Evenimentul are loc în prezența Familiei Regale a României.

 

Ediția 2018 a Concertului Regal celebrează 100 de ani de cultură românească, atât prin repertoriul muzical abordat, cât și prin difuzarea unui scurt film documentar cu privire la contribuția istorică a Familiei Regale a României în cultură și artă. Programul muzical oferit publicului cuprinde cunoscute creații ale compozitorilor români, precum “Balada” lui Ciprian Porumbescu și “Moment Muzical” de Nicolae Kirculescu.

 

În deschidere, seara de gală va include difuzarea în premieră a unui material documentar intitulat “100 de ani de cultură românească”, care va ilustra contribuția pe care Familia Regala a României a avut-o la dezvoltarea culturii și artei în România, precum și modul prin care Fundația Principesa Margareta a României duce mai departe această tradiție. Aducem astfel în atenția publicului român influența pe care a avut-o regalitatea în susținerea culturii, plecând de la construirea clădirilor emblematice ale țării precum Ateneul Român sau Castelul Peleș, sprijinul acordat unor mari personalități artistice, ca George Enescu, Mihai Eminescu, Nicolae Grigorescu, și până la înființarea fundațiilor regale care își propuneau să încurajeze creația artistică şi viaţa culturală autohtonă. Filmul este produs de Televiziunea Română, prin emisiunea Ora Regelui, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme.

 

Violonista Anna Tifu și pianistul Mihai Diaconescu sunt doi artiști tineri de origine română, premiați pentru excelență la prestigioase concursuri internaționale. Camerata Regală este o orchestră care reunește instrumentiști de cel mai înalt nivel, însuflețiți de cel mai autentic entuziasm pentru muzică.

 

Aflat la a 11-a ediție, Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de atragere de fonduri din România. Fondurile strânse în urma Concertului Caritabil vor sprijini programul Tinere Talente, prin care Fundația oferă burse de studiu celor mai talentați tineri artiști români, aflați în situații materiale dificile.

 

Concertul Regal caritabil va fi transmis la TVR3 și la Radio România Muzical. De asemenea, se va putea viziona și în reluare pe canalele TVR.

 

Vă invităm la un concert de excepție, în prezența Familiei Regale a României,  joi, 25 octombrie 2018, ora 19:00 la Ateneul Român. Biletele pot fi achiziționate pe www.fpmr.ro/concert-regal și pe www.eventbook.ro .

 

Parteneri 2018: BRD – Groupe Société Générale, Kaufland România

Co-producător: TVR 3

Sponsori: Groupe Renault, SofMedica, Deutek, Kultho, Negro 2000, Intermedicas, Residence Hotels, Hotel Siqua, Axess Capital, Star Storage.

 

Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Revista Biz, Cariere, HR Manager, Societatea Muzicală, Observator Cultural

Cu sprijinul: Filarmonica George Enescu și Universitatea Naţionala de Muzică Bucureşti

Cumpără bilet!

 Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013