Gala Tinere Talente 2018 - Tinere Talente
18113
post-template-default,single,single-post,postid-18113,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973

Gala Tinere Talente 2018

Luni, 19 noiembrie, la Teatrul Național București, a avut loc Gala Tinere Talente 2018, în prezența Alteței Sale Regale Principesa Maria. Evenimentul anual este dedicat tinerilor muzicieni și artiști vizuali, bursieri ai programului național Tinere Talente, susținut de Fundația Regală Margareta a României. Gala a reunit importante personalități din lumea culturală, sponsorii și mentorii din cadrul programului, profesorii și familiile tinerilor artiști.

Cei 30 de tineri talentați au prezentat într-un spectacol-eveniment un concert de muzică clasică, precum și o expoziție de arte vizuale, rezultat al colaborării interdisciplinare de pe parcursul întregului an de bursă.

În cadrul Galei Tinere Talente, Alteţa Sa Regală Principesa Maria a înmânat bursierilor diplomele pentru performanţa artistică în domeniul artelor vizuale şi al muzicii clasice. De asemenea, a acordat diploma “Din dragoste pentru România”, oferind recunoaștere celor 3 parteneri care au avut o contribuție esențială și constantă, timp de 10 ani, la dezvoltarea programului național Tinere Talente și la viața culturală a societății: BRD Groupe Societe Generale, Kaufland România și ISS Facility Services.

Tenorul Teodor Ilincăi și pianista Verona Maier au fost invitații speciali ai recitalului, oferind publicului momente emoționante. Cei doi artiști sunt membri în juriul de selecție și mentori ai programlui.

Vernisajul expoziției de arte vizuale Tinere Talente a fost realizat de Ileana Dana Marinescu, fiind expuse lucrări de pictură, grafică, sculptură și design vestimentar. În foaier a avut loc proiecția filmului making of al picturii murale realizate de bursieri la Uzina Dacia Mioveni, proiect realizat în colaborare cu Group Renault România. Expoziția va fi accesibilă publicului până luni, 3 decembrie 2018.

Cu o istorie de 10 ani, programul Tinere Talente și-a confirmat valoarea adusă culturii românești, Fundația Regală Margareta a României investind peste 1.300.000 de euro în viitorul artistic al României. Peste 300 de burse au fost oferite tinerilor artiști aflați la început de drum, care provin din familii cu venituri modeste. Bursele pentru dezvoltare artistică, mentorii și promovarea au condus tinerii spre performanțe pe plan național și internațional.

Fundaţia Principesa Margareta a României mulţumeşte pentru susţinerea proiectului Tinere Talente 2018 partenerilor: BRD Groupe Société Générale, Kaufland România și sponsorilor Groupe Renault, SofMedica, Kultho, Deutek, Negro România, Intermedicas, Residence Hotels, Hotel Siqua, Star Storage, Film Experience.

Despre Tinere Talente

Prin programul naţional Tinere Talente, Fundaţia Principesa Margareta a României oferă burse de studiu, mentorat şi oportunităţi de promovare celor mai promiţători tineri artişti români din domeniul muzicii clasice şi al artelor vizuale, aflaţi la început de carieră şi în imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare.

Bursele Tinere Talente se acordă pe perioada unui an calendaristic, iar tinerii sunt selectaţi la începutul fiecărui an, de un juriu de specialitate. În 2018, Fundaţia Principesa Margareta a României a oferit 30 de burse de studiu, pentru 15 muzicieni şi 15 artişti vizuali. Finanţarea le-a permis tinerilor să îşi cumpere materiale şi instrumente şi să participe la concursuri, concerte, expoziţii şi cursuri de specializare în România şi în străinătate, obţinând rezultate remarcabile. În cadrul proiectului, Fundaţia Principesa Margareta a României a organizat mentorate intergeneraţionale, o tabără de creaţie şi o serie de cursuri de măiestrie susținute de personalităţi ale muzicii clasice din ţară.

 



Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013