Tinere Talente | Selecție pentru Academia Tinere Talente 2019
18124
single,single-post,postid-18124,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Selecție pentru Academia Tinere Talente 2019

selectie

După 10 ani în care și-a confirmat valoarea, programul național Tinere Talente deschide o nouă oportunitate artiștilor aflați la început de drum – Academia Tinere Talente, o formă de educație non-formală contracost pentru muzicieni și artiști vizuali.

Începând cu anul 2019, Fundația Principesa Margareta a României oferă o oportunitate tinerilor talentați din România, care dispun de mijloace financiare pentru dezvoltare artistică, să acceseze două componente oferite de programul Tinere Talente. Prima componentă este cea educațională, care propune dezvoltarea artistică a tinerilor ghidați de specialiști din domeniul artelor prin mentorat, masterclass-uri și ateliere practice. A doua latură este cea de promovare a operei lor, prin evenimente dedicate participanților selectați.

Academia Tinere Talente selectează pentru anul 2019 un număr de 5 participanți cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, care studiază la licee sau universități de arte plastice și muzică din România. Taxa anuală pentru participanții Academiei Tinere Talente este de 2000 euro.

Înscrierea în procesul de selecție se face prin e-mail sau prin poștă, până la data de 18 decembrie 2018. Dosarul de candidatură cuprinde:

 1. Curriculum vitae, cu menționarea diplomelor și premiilor obținute
 2. Scrisoare de recomandare din partea unui profesor de specialitate
 3. Scrisoare de intenție
 4. Adeverința de elev sau student, cu menționarea mediei școlare 2017/2018
 5. Copie act de identitate sau certificat de naștere
 6. Portofoliul artistic: înregistrare video cu durata maximă 5 minute / 10 lucrări în format electronic
 7. Taxa de înscriere la selecție în valoare de 80 lei, în contul RO96BACX0000000129312005
 8. Acord prelucrare date personale – pe care îl poți descărca de aici.

 

Ce oferă Academia Tinere Talente participanților:

 1. În domeniul Muzicii
 • Masterclass de muzică de camera, organizat în perioada 20-24 februarie 2019, coordonat de Prof. Univ. Dr. Verona Maier, finalizat cu un concert.
 • Masterclass de canto, organizat în perioada 18-21 martie 2019, coordonat de tenorul Teodor Ilincăi, finalizat cu un concert.
 • Oportunitatea de a susține recitaluri și concerte și de a face parte din orchestre renumite.
 • Workshop de comunicare.
 1. În domeniul artelor vizuale
 • Workshop “Mecanismul galeriei de artă” cu durata de 4 zile. Atelierul se finalizează cu o expoziție de grup.
 • Workshop în atelier de artist
 • Atelier de prelucrare grafică
 • Workshop de comunicare
 • Vizite ghidate la muzee de artă și case de artiști.
 1. Tuturor participanților, la secțiunea Muzică & Arte vizuale
 • Evaluarea talentului și a potențialului artistic, realizat de către un juriu format din personalități din lumea artei
 • 6 sesiuni de mentorat cu artiști de renume
 • 6 ateliere de dezvoltare personală
 • Tabără de creație interdisciplinară în luna iulie
 • 2 evenimente de promovare: Identități , Gala Tinere Talente

 

Etapele procesului de selectie:

Trimiterea dosarului de candidatură – până la data de 18 decembrie 2018.

Preselecția: analiza dosarelor, realizată de echipa proiectului și de membrii juriului – până la data de 10 ianuarie 2019.

Selecția  constă în audiție sau prezentarea portofoliului, în funcție de domeniul artistic și este realizată de către un juriu de specialitate.  Data și alte detalii privind selecția realizată de juriu, vor fi comunicate pe e-mail candidaților eligibili. 

Participanții selectați vor achita o taxă în valoare de 2000 euro până la finele lunii februarie 2019, taxă care acoperă costurile activităților organizate în cadrul programului Tinere Talente. Pentru tinerii care studiază în alte orașe decât București, se poate asigura contra-cost, cazarea pe perioada evenimentelor din București.

 Dosarul complet se trimite până la data de 18 decembrie 2018 (data poștei). În atenția doamnei Gabriela Iordache, coordonator program Tinere Talente. Prin e-mail la adresa tineretalente@principesa.ro – documentele originale se trimit scanate sau prin poștă, pe adresa Fundației Principesa Margareta a României, CP 327 –  oficiul postal 12, sector 1, București.Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013