Programul Tinere Talente - ediția 2019 debutează cu un mentorat intergenerațional pentru tinerii artiști - Tinere Talente
18173
post-template-default,single,single-post,postid-18173,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Programul Tinere Talente – ediția 2019 debutează cu un mentorat intergenerațional pentru tinerii artiști

30 de tineri artiști din toată țara vor beneficia și anul acesta de sprijin financiar de până la 2000 euro, îndrumare și promovare în cadrul programului național Tinere Talente, ediția 2019. Aceștia au trecut printr-un proces de selecție riguros, care a constat în demonstrarea abilităților teoretice și practice în fața unui juriu  de specialitate,  dar și întrunirea unor criterii sociale.

Prima întâlnire a tinerilor a avut loc de curând, într-un cadru non formal, care le-a dat prilejul să se cunoască,  dar care totodată a avut ca scop stabilirea obiectivelor profesionale pentru anul 2019 și alcătuirea unui plan de dezvoltare individual.

Tinerii s-au familiarizat cu specificul și cerințele programului Tinere Talente, au fost planificate evenimentele și activitățile importante ale acestui an, dintre care pot fi menționate: evenimentul de debut Identități, tabăra anuală de creație interactivă și evenimentul de încheiere, Gala Tinere Talente.

Tot în cadrul acestei prime întâlniri, tinerii artiști i-au cunoscut pe doi mentori ai programului: artistul vizual Dana Ileana Marinescu și cornistul Cristian Borcan. Cei doi le-au împărtășit din vasta lor experiență, ce i-a ajutat în demersul artistic și piedici pe care le-au depășit prin muncă și perseverență. Discuția a fost dinamică, tinerii adresând întrebări despre depășirea emoțiilor pe scenă, încrederea în sine, transpunerea emoției în lucrările de artă și despre timpul petrecut la studiul unei partituri sau pentru finalizarea unei lucrări de artă.

De asemenea, tinerii artiști și-au putut îmbogăți cultura muzicală, vizionând împreună Concertul Orchestrei Naționale Radio, dirijată de Cristian Mandeal, ce l-a avut ca solist pe violoncelistul Ștefan Cazacu. În ceea ce privește cunoștințele despre artele vizuale și istoria artei, aceștia s-au putut bucura de o vizită ghidată la Muzeul Național de Artă al României, alături de Gabriela Tofan, referent comunicare pe secția Educație, Comunicare, Proiecte Culturale și Marketing.

Cele două vizite fac parte dintr-o nouă direcție a programului, prin care ne propunem ca, pe lângă sprijinul material, să intensificăm activitățile de cunoaștere și dezvoltare, facilitându-le tinerilor din program, accesul gratuit la expoziții, concerte și spectacole.

 

Programul Tinere Talente, aflat la cea de-a 11 ediție, susține și promovează tineri artiști talentați din familii cu venituri mici, care nu-și pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale și financiare. Peste 1,4 milioane de EURO au fost investiți în viitorul cultural al României.Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013