Masterclass de canto susținut de tenorul Teodor Ilincăi - Tinere Talente
18198
post-template-default,single,single-post,postid-18198,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Masterclass de canto susținut de tenorul Teodor Ilincăi

Marele tenor, Teodor Ilincăi, a ales să fie pentru prima dată în ipostaza de profesor, în cadrul masterclass-ului de canto, organizat de Fundația Regală Margareta a României, în perioada 18-21 martie. Cu o vastă experiență și cu un talent impresionant, Teodor Ilincăi le-a fost alături tinerilor artiști, bursieri ai programului Tinere Talente, împărtășind din cunoștințele sale muzicale, acompaniamentul fiind asigurat de cunoscuta pianistă Liana Mareș.

Teodor Ilincăi este unul dintre tenorii prezenți pe marile scene ale lumii, fiind printre cei mai apreciați tenori din România și din Europa. De-a lungul carierei, Teodor Ilincăi a adăugat  repertoriului său diverse roluri, pe care a fost invitat să le interpreteze pe unele dintre cele mai importante scene ale lumii: Monte Carlo, Londra, Hamburg, Viena, Paris, sunt doar câteva dintre acestea. În martie 2016, Teodor Ilincăi a fost învestit de către Custodele Coroanei Române ASR Principesa Margareta cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, prin hotărârea Majestății Sale Regele Mihai I al României.

De asemenea, acesta este o fire generoasă și întotdeauna apropiată de tineri, gata să întoarcă înapoi binele pe care l-a primit la început de carieră. Teodor este un tenor care susține recitaluri caritabile și masterclass-uri fără nicio pretenție financiară. Acordă o bursă în fiecare an în memoria profesorului său Corneliu Fănățeanu și donează din câștigurile sale pentru programul Tinere Talente. Născut la Fălticeni, într-o familie cu 13 copii a înțeles imediat importanța unui program care acordă burse, mentorat și promovare tinerilor din familii cu venituri modeste. Prin Fundația Regală Margareta a României și programul Tinere Talente i-a cunoscut pe tineri, s-a implicat alături de ei, a lucrat și lucrează cu ei. Este dedicat, îngăduitor și capabil să recunoască efortul și să ierte greșeala.

În cele 3 zile de studiu, tinerii talentați au fost ajutați să își îmbunătățească atât tehnica vocală, cât și pronunția, despre care Teodor spune: „Dacă slujești textul cum trebuie, vocea vine de la sine și notele se așează în locul potrivit.” De asemenea, acesta le-a dat sfaturi despre cum să evite monotonia, adăugând mereu coloratură interpretării lor și intrând în povestea operelor pe care le cântă.

Masterclass-ul de canto s-a încheiat cu un concert susținut de participanții la curs, atât actuali bursieri, cât și foști bursieri ai programului Tinere Talente. Sopranele Georgiana Dumitru, Elmas Mehmet, Andreea Blidariu, mezzosopranele Adelina Cociobanu, Andreea Grigore, Cosmina Stancu și tenorul Eusebiu Huțan au prezentat rezultatele acestui masterclass, printr-un repertoriu de operă impresionant. Noutatea acestui concert a constat în transmiterea live 360, pe pagina de facebook a programului Tinere Talente.Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013