Rezultatele bursierilor programului național Tinere Talente, ediția 2021 - Tinere Talente
19014
post-template-default,single,single-post,postid-19014,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973
 

Rezultatele bursierilor programului național Tinere Talente, ediția 2021

Rezultatele bursierilor programului național Tinere Talente, ediția 2021

30 de tineri muzicieni și artiști vizuali sunt mai aproape de o carieră artistică de succes datorită susținerii primite în cadrul programului național Tinere Talente pe parcursul anului 2021. Implementat de Fundația Regală Margareta a României, cu susținerea împreună cu partenerilor Kaufland România, Globalworth Foundation și altor companii importante, programul oferă tinerilor talentați, dar fără posibilități materiale, sprijin anual constând în burse, sesiuni de mentorat și promovare.

Cei 30 de artiști au fost aleși la începutul anului din rândul a 156 de tineri care studiază la liceele și universitățile cu profil vocațional din țară, și care provin din familii cu o situație financiară limitată. Selecția celor 15 muzicieni și 15 artiști vizuali s-a realizat printr-un proces complex și cu implicarea unui prestigios juriu de specialitate: Verona Maier – pianistă, Rafael Butaru – violonist, Emil Vișenescu – clarinetist, Tiberiu Soare – dirijor, Sorin Rotaru – percuționist, Teodor Ilincăi – tenor, conf.univ.dr. Carmen Apetrei – grafician, Virgil Scripcariu – sculptor, Ileana Dana Marinescu – artist vizual, prof.univ.dr. Daniela Constantin – pictor, lector univ. Sergiu Chihaia – artist vizual.

Pe parcursul anului 2021, tinerii au primit burse financiare în valoare de 2000 de euro, folosite pentru achiziționarea de materiale și instrumente în vederea realizării de proiecte artistice, participarea la cursuri, concursuri, expoziții și festivaluri. În același timp, sesiunile de mentorat i-a adus aproape de personalități artistice de renume. Pianista Verona Maier, violoncelistul Octavian Lup, dirijorul Gabriel Bebeșelea, pianistul Vlad Iftinca, soprana Georgeta Stoleriu, pianista Alexandra Dariescu sunt doar câțiva dintre cei care au împărtășit din experiența proprie, le-au oferit sfaturi și îndrumare. Prin participarea la diverse evenimente, organizate live sau online, în funcție de restricțiile impuse în contextul actual, tinerii artiști s-au prezentat publicului iubitor de artă.

Toate aceste acțiuni au contribuit la experiența și evoluția artistică a acestor tineri, care fac parte din viitorul cultural al țării și care au potențialul de a deveni artiști de renume internațional.

De peste 10 ani, Kaufland România susține tinerii talentați să-și atingă potențialul. Programul de burse Tinere Talente este unul dintre cele mai puternice demersuri de încurajare a artei din spațiul românesc și ne bucurăm să fim alături de bursieri în dezvoltarea lor artistică.  Împreună cu Fundația Regală Margareta a României continuăm misiunea istorică asumată a Familiei Regale de a crește și a promova valorile românești, în special pe cei care au cea mai mare nevoie de acest sprijin. Pentru că arta luminează mințile și sufletele”, Anna Katharina Scheidereiter – Manager CSR Kaufland România.

  • 18 participări la expoziții individuale și de grup,
  • 7 premii importante la concursuri de muzică naționale și internaționale,
  • 8 participări la concerte cu orchestră la evenimente prestigioase,
  • 11 concerte și recitaluri organizate de Fundație (8 cu prezență fizică și 3 live-streaming),
  • 12 sesiuni de mentorat,
  • 4 expoziții organizate de Fundație,
  • 2 emisiuni radio – TV dedicate proiectului și bursierilor, difuzate live in prime-time și live streaming România are nevoie de artă și Gala Tinere Talente,
  • 10 emisiuni on-line Arta Lumii, o serie de interviuri cu și despre artiști talentați și mândri să reprezinte România la competiții și evenimente naționale și internaționale dedicate artelor frumoase.

„Rezultatele excepționale obținute de generația Tinere Talente 2021, prin munca și efortul depuse, dar și prin implicarea mentorilor și cu sprijinul Fundației, vorbesc de la sine, ne bucură și ne fac mândri că am putut contribui la fiecare reușită în parte. Îi felicităm, le urăm succes în continuare și suntem siguri că nu se vor opri aici”, Gabriela Iordache – Coordonator program Tinere Talente. 

Prin programul național Tinere Talente, Fundația Regală Margareta a României susține tineri talentați care nu au șansa să se dezvolte pe plan artistic în lipsa resurselor și îndrumării necesare. Programul este susținut atât de parteneri și sponsori, cât și prin donații individuale în cadrul campaniei România are nevoie de artă, prin care publicul poate dona 4 Euro lunar, printr-un SMS la 8864 cu textul ARTA.

PartenerKaufland România

Sponsori: Fundația Globalworth, Kultho, B&B Collection, PPG România, Sofmedica, Enayati Medical City, Negro 2000, Transgaz, Raycap Corporation, Hotel Siqua, Easy Print Services, Film Experience

Parteneri media: TVR, Radio România, Magic FMFundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013