Lansăm selecția națională pentru bursele TINERE TALENTE, ediția 2024 - Tinere Talente
19543
post-template-default,single,single-post,postid-19543,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973
 

Lansăm selecția națională pentru bursele TINERE TALENTE, ediția 2024

Lansăm selecția națională pentru bursele TINERE TALENTE, ediția 2024

Fundația Regală Margareta a României lansează selecția națională pentru programul de burse Tinere Talente 2024.

Candidații pentru bursele Tinere Talente trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:

  1. să aibă vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani
  2. să studieze la liceele sau universitățile de artă vizuală și muzică din România
  3. să provină din familii cu venitul de sub 2.200 LEI/membru de familie și să poată dovedi că nu dispun de mijloace financiare pentru a-și perfecționa talentul

 * Cei care au fost bursieri Tinere Talente de 3 ori până acum, nu mai pot aplica pentru o nouă selecție.

  • Cum aplici pentru Bursa Tinere Talente:

Trimite dosarul de candidatură prin e-mail la tineretalente@fundatiaregala.ro până la data de 30 noiembrie 2023. Acesta trebuie să includă:

  1. Formularul de înscriere, disponibil aici (link direct: https://www.tineretalente.org/wp-content/uploads/Formular-de-inscriere-Programul-Tinere-Talente-2024.docx )

Formularul va fi însoțit de documente justificative pentru situația materială prezentată (fluturaș de salariu sau adeverință de venit, copie talon de pensie, copie indemnizație de șomaj, după caz ). Pentru membrii familiei care nu au venituri, dar au peste 18 ani și nu sunt înscriși într-o formă de învățământ, se va atașa o declarație pe proprie răspundere conform căreia aceștia nu realizează venituri. Aceste documente scanate se atașează pentru părinți, bunici și frați care locuiesc în aceeași gospodărie cu persoana care aplică.

2. Curriculum vitae care va conține date de contact (e-mail și telefon), concursurile la care a participat candidatul, diplome și premii obținute etc. (CV-ul nu trebuie să depășească 3 pagini). Nu se trimit copii după diplome!

3. O scrisoare de recomandare din partea unui profesor de specialitate în care se va face referire la calitățile artistice și cele umane ale candidatului (de exemplu: perseverență, dedicație, punctualitate, respect față de ceilalți etc.)

4. Adeverință de elev/student sau copie după carnetul de elev/student

5. Copie act de identitate buletin/carte de identitate sau certificat de naștere

 

  • Etapele procesului de selecție:

Trimiterea dosarului de candidatură – până la data de 30 noiembrie 2023.

Preselecția: analiza dosarelor, realizată de echipa proiectului – până la data de 20 decembrie 2023.

Selecția constă în audiție sau prezentarea portofoliului, în funcție de domeniul artistic și este realizată de către un juriu de specialitate. Data și alte detalii privind selecția realizată de juriu vor fi comunicate pe e-mail candidaților eligibili. 

Dosarul complet se trimite până la data de 30 noiembrie 2023 la adresa de e-mail: tineretalente@fundatiaregala.ro

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la numărul 031 405 55 54 sau la adresa: tineretalente@fundatiaregala.ro.

 

  • Despre programul Tinere Talente

Programul Tinere Talente susține și promovează tinerii artiști din familii cu venituri modeste, care nu-și pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale și financiare.

Bursele Tinere Talente se acordă pe perioada unui an calendaristic și permit tinerilor să își cumpere materiale şi instrumente şi să participe la concursuri, concerte, expoziții şi cursuri de specializare în România şi în străinătate.

De asemenea, Fundația Regală Margareta a României organizează anual o tabără de creație interdisciplinară, o serie de evenimente de promovare, precum și sesiuni de mentorate și masterclass-uri.Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013