Masterclass - Tinere Talente
16773
page-template-default,page,page-id-16773,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Masterclass

Masterclass-urile organizate de Fundaţia Principesa Margareta a României oferă şansa tinerilor muzicieni talentaţi de a beneficia, în România, în mod gratuit, de experienţa şi valoarea artiştilor consacraţi la nivel international.

Masterclass pentru tinerii muzicieni în 2015

Tenorul Vasile Moldoveanu a susținut un masterclass vocal dedicat tinerilor muzicieni care studiază canto, pentru al doilea an consecutiv, în luna iulie, la Ateneul Român. Valorosul tenor cu o carieră impresionantă pe scenele celor mai faimoase opere, prin tact pedagogic și calități umane deosebite, a făcut ca masterclass-ul să devină o experiență unică în viața fiecărui participant.

Masterclass-ul de interpretare într-o orchestră simfonică a fost organizat în luna iunie, pentru 30 de tineri instrumentiști din țară, sub îndrumarea unor muzicieni valoroși: dirijorul Tiberiu Soare, violonistul Rafael Butaru (concert maestru al Orchestrei Operei Naționale București) și percuționistul Alexandru Anastasiu (membru al Orchestrei Naționale Radio). Tinerii muzicieni au abordat teoretic și practic repertoriul unui concert, au discutat despre importanța și rolul fiecărui instrument în partiturile studiate, dar și în orchestra simfonică.

Cu ajutorul bursei oferite de Fundație, tinerii muzicieni și artiști plastici au participat la 12 cursuri de măiestrie internaționale desfășurate în Germania, Spania, Italia, Austria, Franța și România, beneficiind de îndrumarea unor profesori prestigioși.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013