Soma David-Kacso - Tinere Talente
19049
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-19049,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973

Soma David-Kacso

22 ani, Universitatea Națională de Muzică București, violoncel

Anul, Categoria
2022, Muzica
Despre bursier

Soma David-Kacso este bursier al programului Tinere Talente pentru prima dată. A început studiul violoncelul la vârsta de 7 ani, în clasa întâi, la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca cu profesorul Béla Török. În prezent, Soma este student în anul 3 la Universitatea Națională de muzică din București, sub îndrumarea violoncelistului Răzvan Suma.

Soma este membru al Orchestrei Române de Tineret, iar din 2021 colaborează cu ansamblul PlaCello, alături de care a urcat pe scene naționale și internaționale în parcursul anului. A participat la cursuri de măiestrie susținute de violonceliști de renume precum: Judith Ermert, László Fenyő, Octavian Lup, Marie-Elisabeth Hecker, Reinhard Latzko, Valentin Răduțiu, Atanas Krastev, Denis Severin și Blaise Dejardin. În calitate de solist, Soma a concertat cu Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj-Napoca și cu Orchestra proiectului FDI-A.M.G.D sub bagheta dirijorului Andrei Feher.

Cu ajutorul bursei, Soma are în plan achiziționarea unui instrument nou mai performant și să-și dezvolte calitățile violoncelistice prin participarea la masterclass-uri.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013