Izabela Ghergu - Tinere Talente
19055
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-19055,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973

Izabela Ghergu

23 ani, Universitatea Națională de Muzică București, violoncel

Anul, Categoria
2022, Muzica
Despre bursier

Maria-Izabela Ghergu revine în programul Tinere Talente în calitate de bursieră alumna. A început studiul violoncelului la vârsta de 7 ani, în orașul său natal, Târgoviște. În 2021 a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, fiind îndrumată de prof.univ.dr. Marin Cazacu, iar în prezent este studentă în anul întâi de master.
Izabela este membra Orchestrei Române de Tineret și a ansamblului Violoncellissimo, alături de care susține numeroase turnee naționale și internaționale. A participat la masterclass-uri de specialitate cu violonceliști de renume precum: Mihai Marica, Denis Severin, Atanas Krastev, Ion Storojenco, Reinhard Latzko. A concertat alături de Filarmonica din Râmnicu Vâlcea, Filarmonica din Brașov, Camerata Regală, Orchestra Fundației Regale Margareta a României, Orchestra KamerArt și Orchestra Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti.
Cu ajutorul bursei, Izabela are în plan achiziționarea unui arcuș performant și a altor materiale, accesorii sau partituri necesare dezvoltării unui muzician. Își dorește, de asemenea, să concerteze în cât mai multe locuri și contexte.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013