Laura Candet - Tinere Talente
19092
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-19092,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973

Laura Candet

22 ani, Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, Facultatea de Arte Vizuale și Design, Iași, Pictură

Anul, Categoria
2022, Arte plastice
Despre bursier

Născută în Bacău, Laura a participat atât la expoziții de grup cât și individuale. Astfel, în 2019 a fost recompensată cu Premiul de Excelență în cadrul „Galei Studentului Ieșean” susținută de Ministerul Tineretului și Sportului și Casa de Cultură a Studenților Iași pentru rezultatele excelente în domeniul artistic academic. Totodată, aceasta a participat la numeroase proiecte artistice europene precum „Refresh+” (2021-2022) dar și la bursa de studiu „Erasmus+” la Accademia di Belle Arti di Venezia, Italia, unde a avut a doua expoziție personală pe simezele Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică din Veneția.
Cu sprijinul acestei burse, Laura își va putea continua demersul artistic prin achiziționarea de materiale necesare procesului de creație, participarea la concursuri și expoziții, dar și prin acumularea de noi cunoștințe. Din punct de vedere al mentorilor, artista a fost influențată de Conf. Univ. Dr. Zamfira Bîrzu, dar și de Asist. Univ. Dr. Ioana Palamar și Adrian Crîșmaru.
În afara demersului artistic, Laura este student senator în cadrul Universității Naționale de Artă „George Enescu”, dar și Președinte în Asociația Studențească „A.R.T.I.U.M.” și secretară în Asociația Antreprenorială „S.A.S.” din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu”. Laura a participat la mai multe programe de voluntariat și este pasionată de literatură, călătorii și muzică.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013