Cadmiel Botac - Tinere Talente
17175
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17175,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973

Cadmiel Alexandru Boţac

17 ani, Liceul de Muzică Sigismund Toduţă Cluj-Napoca, specializarea pian

Anul, Categoria
2015, Muzica
Despre bursier

18 ani, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, specializarea pian

Arta este cea mai profundă formă de exprimare omenească. Pe cât de dificil e de definit, pe atât de dificil e de evaluat, deoarece în arta totul este posibil. Arta, pentru Cadmiel Boţac, este mai mult decât lucrarea mâinilor…este pasiune şi dăruire, este viaţa întreagă, cu tot ce înseamnă ea: sentimente, aspiraţii, trăiri, dorinţe, caracter, Dumnezeu.

Fiind pentru a doua oară bursier al programul Tinere Talente, Cadmiel şi-a propus ca anul acesta să participe la mai multe concursuri în ţară, la două concursuri internaţionale şi la cursuri de măiestrie.

Cadmiel a colaborat cu mai multe orchestre printre care se numără Orchestra de cameră Radio, evoluând ca solist sub bagheta dirijorilor Tiberiu Soare, Joseph Horvath şi Horia Andreescu.

Obţinerea premiului I pentru al cincilea an consecutiv la Olimpiada Naţională, Marele Premiu la Concursul Internaţional de Game şi Studii “Tineri Virtuozi” – Zagreb (2008), Premiul Kiwanis (2010), Premiul I la Concursul Naţional de Pian “Dinu Lipatti” (2010),  dar şi Menţiunea de onoare de la Concursul internaţional “Concertino Praga” sunt câteva din realizările tânărului pianist.

 

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013