Delia Ciubotaru - Tinere Talente
19094
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-19094,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973

Delia Ciubotaru

21 ani, UNARTE București, Arte textile ambientale

Anul, Categoria
2022, Arte plastice
Despre bursier

Delia Ciubotaru, născută în Piatra Neamț și-a pus bazele în cariera de artist plastic încă din perioada liceului, sub îndrumarea doamnei prof. Camelia Tatiana Tanasă. În prezent, Delia este studentă în anul I de master în cadrul Universității Naționale de Arte București, Departamentul Arte Textile Ambientale, coordonat de doamna conf. univ. dr. Dorina Horătău. Demersul său artistic este puternic influențat de schimbarea percepției asupra tapiseriei clasice, care-și are originile încă din prima jumătate a sec. XX. Viziunea sa asupra artei textile include transformarea fibrei textile în lucrări estetice caracterizate de monumentalitate, efect tehnic, contrast cromatic puternic și unicitate.
Printre cele mai importante realizări ale studentei se numără: participarea la Bienala de Arte Decorative, ediția a IV-a, noiembrie 2019, și expunerea lucrării de licență la expozițiile „Patrimoniu – interpretări artistice contemporane în mediul textil”, Piatra Neamț, 20 iulie 2021 și „Salonul Național de Artă Contemporană” de la București din noiembrie 2021.
Cu ajutorul bursei Tinere Talente, Delia își dorește să-și procure materiale textile ce o vor ajuta în continuare în realizarea lucrărilor personale.
Pasiunile sale gravitează în jurul domeniului creativ, aceasta fiind interesată și de pictură, sculptură, fotografie și muzică.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013