Demeter Robert - Tinere Talente
17151
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17151,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973

Demeter Robert

Anul, Categoria
2015, Arte plastice
Despre bursier

24 de ani, Universitatea Națională de Arte din București, specializarea strategii de creație în pictură

Robert este bursier prima dată în cadrul programului național Tinere Talente, iar unul dintre obiectivele sale este să se dezvolte pe latura de performance art și în pictură. Visul lui este acela de a organiza o expoziție de grup cu artiștii surzi din România, urmând exemplul altor artiști din America și Europa de Vest.

Printre realizările sale se numără obținerea Diplomei de Excelență acordată de France Alliance din Constanța, Diploma de Excelență în Pictură acordată de UNARTE pentru cea mai bună lucrare de licență din anul 2013 și obținerea unei burse Erasmus în Norvegia. Robert a fost distins cu premiul pentru cea mai bună lucrare la concursul video „Szpilman Award 2014” organizat la Berlin. În acest an el este student în Norvegia, la un curs special pentru limba și limbajul semnelor norvegiene, lucrând în continuare și la proiectul „Universul tăcerii” în atelierul personal din ţara nordică.

Tânărul artist se implică în activități de voluntariat, fiind responsabil, în prezent, de Filiala de Tineret București a Asociației Naționale a Surzilor din România.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013