Dobrovicescu Sânziana - Tinere Talente
18260
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18260,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973

Dobrovicescu Sânziana

24 ani, Universitatea Națională de Muzică București, specializarea Compoziție

Anul, Categoria
2019, Muzica
Despre bursier

Publicarea romanului ”Măștile fericirii”, premiera operei instrumentale ”Shadows” la Aalborg, Danemarca și premiera performance-ului ”ON the inside” în cadrul Zilelor Culturale Europene 2018 din Karlsruhe, Germania, sunt cele mai importante și mai recente realizări ale Sânzianei.
În timpul liber îi place să citească, să meargă la teatru, să vizioneze filme, să scrie și să cunoască oameni și culturi noi. Ocazional este implicată în acțiuni de voluntariat, ajutând la pregătirea unei mese calde pentru cei fără adăpost și în organizarea unor evenimente culturale.
Mentorii care au susținut-o în demersul muzical sunt doamna Verona Maier și domnul Bogdan Vodă.
Anul acesta, tânăra artistă își propune să lucreze cu Helmut Lachenmann în cadrul CEME 2019 din Tel Aviv, Israel. De asemenea, cu ajutorul bursei și-a propus să își aprofundeze cunoștințele din domeniul Teatrului Instrumental și cele de limbă germană, ce o vor ajuta în perfecționarea demersului compozițional.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013