Ioana Andrei - Tinere Talente
19083
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-19083,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973

Ioana Andrei

23 ani, Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca, Arte textile

Anul, Categoria
2022, Arte plastice
Despre bursier

Ioana Andrei este masterandă în ultimul an în cadrul Universității de Arte și Design Cluj-Napoca, secția de arte și design textil. Tânăra artistă și-a dorit inițial să devină medic, fiind fascinată de componența corpului uman, de modul în care acesta funcționează la nivel fizic, psihic și analitic. Totuși Ioana a ajuns să își îndrepte cunoștiințele și talentul spre partea artistică, păstrându-și, în același timp, interesul pentru tot ce înseamnă om și omenire. Astfel, în portofoliul acesteia sunt prezente lucrări cu tematică organică și celulară; totodată extinzându-și cercetarea și pe partea socială, analizând astfel comportamente, interacțiuni și reacții ale subiecților.
Printre cele mai importante realizări din activitatea sa profesională sunt cele două burse Erasmus+ realizate în Spania și Italia în timpul studiilor de licență, unde a urmat cursuri de design, modă, design interior și scenografie; expunerea în Cadrul Salonului Național de Artă Contemporană 2021 precum și publicarea pe platforma de artă „The Purposeful Mayonnaise Journal” și participarea în alte expoziții de grup.
Obținerea bursei Tinere Talente este un factor decisiv în cariera artistei deoarece cu ajutorul acesteia poate să participe la cursuri de specializare pentru a-și urma visul de a deveni decorator și totodată poate investi în materiale pentru lucrările textile ce o vor ajuta în crearea unei prezențe pe scena artistică contemporană.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013