Iurie Surguciov - Tinere Talente
19068
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-19068,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973

Iurie Surguciov

22 ani, Universitatea Națională de Muzică București, violoncel

Anul, Categoria
2022, Muzica
Despre bursier

Iurie Surguciov s-a născut în anul 1999 la Chişinau, unde a început studiul violoncelului la vârsta de 6 ani sub îndrumarea profesorului Veniomin Ferroni la Liceul de Muzică „Serghei Rahmaninov”. În prezent este student al Universității Naționale de Muzica București în anul IV la clasa profesorului Marin Cazacu.

A participat la numeroase concursuri de interpretare muzicală: Concursul Naţional al Tinerilor Instrumentiști „Antonina Lucinschi”, Concursul Naţional al Tinerilor Interpreţi „Zlata Tkaci” (premiul III), Festivalul Republican „Zile de muzică rusă – 2016”, Concursul „Alexandru Moroşanu – 2019” (premiul III).
Pentru perfecționarea sa ca violoncelist a participat la masterclass-uri și cursuri de măiestrie susținute de Octavian Lup, Marin Smeşnoi, Mihail Utkin, Ian Kalinovski, Denis Severin, Atanas Krastev.
Iurii Surguciov a debutat, în calitatea de solist, cu Orchestra de Cameră a elevilor Liceului de Muzică „Serghei Rahmaninov”, cu care a mai colaborat ulterior, dar a susținut și un concert cu orchestra Filarmonicii Nationale „Serghei Lunchevici”. Cu ajutorul bursei, Iurie are în plan participarea la concursuri şi masterclassuri în afara țării.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013