Livia Greaca - Tinere Talente
19098
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-19098,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973

Livia Greaca

24 ani, Bursieră Alumna

Anul, Categoria
2022, Arte plastice
Despre bursier

Absolventă a studiilor universitare de licență și master în cadrul Universității Naționale de Artă București, Livia Elena Greaca revine în cadrul programului în calitate de bursieră alumna, anterior obținând bursa de trei ori consecutiv în perioada 2019-2021.
Activitatea artistică a Liviei are în centrul său drept nucleu creativ valențele expresive și plastice ale materialului textil, devenit principalul mediul artistic în care se manifestă. Instalațiile sale de artă textilă se bucură de o amplă prezență pe scena expozițională, printre cele mai importante participări recente ale Liviei numărându-se expunerea în cadrul Art Safari 2021, DIPLOMA 2021, dubla expoziție personală intitulată „ INSPRING | micro & macro universes”, organizată la Sibiu, în cadrul Festivalului „Classics for Pleasure” în colaborare cu Elite Art Gallery.Participarea expozițională a Liviei din anul 2021 cuprinde și numeroase expoziții de grup în galerii și muzee precum Muzeul de Artă Populară Nicolae Minovici, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Sala de expoziții „Constantin Brâncuși”, Palatul Parlamentului, Elite Art Gallery, Combinatul Fondului Plastic, Castelul Corvinilor.
Pentru Livia Greaca perioada în care a fost bursieră a reprezentat un stadiu evolutiv extrem de prolific în activitatea sa de creație, o perioadă a aprofundării și a dobândirii de noi cunoștințe și abilități. Artista își dorește ca în acest an să poată continua activitatea sa artistică, să înceapă noi proiecte și serii de lucrări și să își mențină prezența în sfera expozițiilor și a festivalurilor de artă. Pasiunile Liviei vizează, de asemenea, istoria și teoria artei, literatura, pictura și desenul, dar și interacțiunea umană, de care se bucură în cadrul atelierelor de artă unde lucrează cu adulți și copii.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013