Maria Izabela Ghergu - Tinere Talente
17490
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17490,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973

Maria Izabela Ghergu

17 ani, Colegiul Naţional de Arte Dinu Lipatti Bucureşti, specializarea violoncel

Anul, Categoria
2016, Muzica
Despre bursier

Izabela  a  început studiul muzicii la Liceul de Arte “Bălașa Doamnă” din Târgoviște, iar din  clasa a IX a urmează cursurile la Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti” din București.

Mentorii săi  sunt profesoara de violoncel, Ioana Stanciuc, care îi  este și o foarte bună prietenă și  maestrul  Marin Cazacu.

 

Talentata violoncelistă a performat pe scena Ateneului Român în  2015 , alături de Orchestra Fundației  Principesa Margareta a României, în calitate de solistă la Concertul regal, prestația și talentul său fiind apreciate de numerosul public.

 

Cele mai importante realizări sunt: Trofeul Concursului Național de violoncel “Alexandru Morosanu”, Marele Premiu al Concursului Internațional “Eugen Coca”din Chișinău, Premiul III la Concursul Internațional de violoncel din Liezen,Austria .

 

Aflată într-o continuă căutare și perfecționare,  Izabela și-a propus ca și anul acesta  să participe  concursuri și masterclass uri de specialitate pentru a progresa.

 

Sociabilă, puternică și  hotărâtă, tânără violoncelistă spune că îi place să analizeze și să interacționeze cu oamenii, fiind   pasionată de psihologie. Părintii și sora sa reprezintă un sprijin moral pe care îl primește  în fiecare moment al vieții.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013