Tabara de creatie - Tinere Talente
16775
page-template-default,page,page-id-16775,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Tabara de creatie

Tabăra de creație interdisciplinară este organizată anual și reunește bursierii programului Tinere Talente din toată ţara, în perioada verii. Pe parcursul celor șapte zile de tabără, bursierii  realizează  proiecte artistice individuale și de grup,  socializează și leagă prietenii, își fac schițe pentru următoarele creații, se relaxează într-un cadru mirific, realizându-se  astfel  o fuziune impresionantă între muzicieni și artiștii plastici. Programul muzical al Galei Tinere Talente este studiat și pregătit în fiecare an în cadrul taberei.

În 2015, tabăra de creație s-a desfășurat la Muzeul Național George Enescu, secţia „Dumitru şi Alice Rosetti Tescanu – George Enescu, în județul Bacău. Tinerii au avut activități creative comune: au redat prin intermediul imaginilor pictate pe tricouri cele trei componente ale programului Tinere Talente, au construit instrumente muzicale din materiale neconvenționale, au realizat în stil origami afișul taberei, și-au prezentat domeniul artistic celorlați colegi, acestea fiind doar câteva modalități, prin care ei ajung să se cunoască și să lucreze foarte bine în echipă.

Lucrările artiștilor plastici realizate pe parcursul taberei au fost prezentate într-o expoziție panotată într-un mod original în curtea Muzeului, iar muzicienii au susţinut un recital inedit pentru locuitorii din comunitate.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013