Tabăra anuală Tinere Talente, prilej de creație artistică, inspirație și cunoaștere pentru bursieri - Tinere Talente
18449
post-template-default,single,single-post,postid-18449,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973

Tabăra anuală Tinere Talente, prilej de creație artistică, inspirație și cunoaștere pentru bursieri

Tabăra anuală de creație pentru bursierii programului Tinere Talente s-a desfășurat în perioada 25 – 31 august la Complex Ceramus din Câmpulung.

Această tabără este o componentă importantă a programului Tinere Talente, fiind o ocazie ideală pentru ca tinerii artiști să realizeze proiecte noi, să creeze în afara mediului obișnuit, să fie inspirați de natură, dar și să se regăsească, să se cunoască și să afle lucruri noi despre ei.

Sub coordonarea doamnei profesor Verona Maier, muzicienii au pregătit programul muzical al Galei Tinere Talente, ce va avea loc în luna noiembrie la Teatrul Național București.  În acest an, ei vor aborda un repertoriu inedit, interpretând într-o manieră clasică cele mai cunsocute piese ale trupei Queen. Tinerii au repetat zilnic și au lucrat la aranjamentele muzicale, cu sprijinul violoncelistului Cornelius Zirbo, fost bursier al Programului.

Artiștii vizuali au imortalizat peisaje, case și chipuri ale localnicilor, transpunându-le în schițe care ulterior vor prinde viață în lucrări realizate în tehnicile proprii domeniului studiat – sculptură, grafică, pictură, design, ceramică.

Bursierii au petrecut momente frumoase împreună, colaborând, învățând unii de la alții și încercând lucuri noi. Astfel, artiștii vizuali au luat contact direct cu lumea muzicii, cântând la instrumentele colegilor muzicieni, iar muzicienii au desenat și au pictat sub îndrumarea colegilor de la arte vizuale.

În timpul liber, tinerii au făcut drumeții, ghidați de amabilele gazde de la Complex Ceramus, au jucat tenis de câmp, tenis de masă, baschet, jocuri de echipă și au vizitat fabrica de cărămidă din zonă.

O ocazie ce a adus bucurie și a crescut coeziunea grupului a fost petrecerea surpriză, organizată pentru aniversarea celor 17 ani ai tânărului violonist Daniel Gherasim.

Nelispitul foc de tabără i-a adus din nou împreună pe tinerii artiști la finalul celor șase zile, ultima seară la Câmpulung fiind presărată cu amintiri depănate, muzică folk și planuri pentru viitoare proiecte artistice.



Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013