Bursierii Fundației Regale Margareta a României prezintă publicului prima expoziție de arte vizuale și un recital la Elite Art Gallery - Tinere Talente
18891
post-template-default,single,single-post,postid-18891,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Bursierii Fundației Regale Margareta a României prezintă publicului prima expoziție de arte vizuale și un recital la Elite Art Gallery

În perioada 29 martie – 2 aprilie, Fundația Regală Margareta a României împreună cu Elite Art Gallery organizează expoziția Identități, eveniment de debut pentru tinerii artiști vizuali și muzicieni selectați ca bursieri ai programului național Tinere Talente, ediția 2021.

Evenimentul Identități face parte dintr-o serie de acțiuni de afirmare și de promovare a celor 30 de tineri artiști aflați la început de drum, susținuți în dezvoltarea lor artistică pe parcursul anului 2021 de Fundația Regală Margareta a României.

15 bursieri artiști vizuali vor expune lucrări din domeniile pictură, grafică, fotografie, arte textile și design vestimentar, pentru a transmite publicului iubitor de artă și de frumos talentul și mesajul lor artistic. Evenimentul are un caracter intergenerațional, expoziția tinerilor artiști fiind completată de lucrări realizate de artistul vizual Ileana Dana Marinescu, mentor în cadrul programului Tinere Talente.

Ileana Dana Marinescu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, are o îndelungată și bogată activitate expozițională în galerii din România și din străinătate, iar lucrările sale se găsesc în colecții private din lumea întreagă.

Atmosfera evenimentului va fi întregită de un recital de muzică clasică susținut de trei dintre noii bursieri Tinere Talente: Eleonora Bordînc – violoncel, Mircea Dumitrescu – vioară și Ovidiu Pintilie – chitară. Recitalul va fi transmis pe pagina de Facebook a programului Tinere Talente.

Expoziția Identități va fi deschisă în perioada 29 martie – 2 aprilie, zilnic între orele 11-17, la Elite Art Gallery din Piaţa Naţiunilor Unite nr. 3-5, Bl. B2, Parter, Sector 4, Bucureşti. Profilele artiștilor vizuali care expun poate fi consultată aici.

În luna ianuarie a acestui an, Fundația Regală Margareta a României a organizat o selecție națională adresată tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, care studiază la instituțiile de învățământ vocațional din țară și care provin din familii cu venituri reduse. În urma evaluării realizate de către juriul de specialitate, 30 de tineri artiști au devenit bursieri ai programului Tinere Talente. Pe parcursul anului 2021, aceștia vor beneficia de un sprijin complex constând în burse dedicate dezvoltării artistice, sesiuni de mentorat intergenerațional și masterclass-uri, precum și promovarea actelor lor artistice.

Parteneri: Kaufland România, Globalworth Foundation

Sponsori: Kultho, B&B Collection, PPG-Deutek, Negro 2000, Sofmedica, Transgaz SA, Enayati Medical City, Raycap, Residence Hotels, Film Experience, Hotel Siqua, Elite Art Gallery, MecenaART

Parteneri media: TVR, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Magic FM

Despre Fundația Regală Margareta a României

Fundaţia Regală Margareta a României a fost înfiinţată în 1990 de către Regele Mihai I al României și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Cu o activitate de peste 30 de ani, Fundația Regală Margareta a României sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. De-a lungul timpului, Fundația s-a implicat în numeroase proiecte sociale, culturale şi de susținere a educației şi talentului artistic. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei sunt disponibile pe www.frmr.ro.

Despre Elite Art Gallery

Din 2003 ELITE ART GALLERY prezintă publicului expoziții de artă contemporană, expunând artiști romani reprezentativi. Expoziții concepute inițial cu lucrările realizate în tabăra de Artă de la Balcic, au fost extinse spre multiple teme și proiecte artistice. Ca parte a Asociației ELITE ART CLUB UNESCO, ELITE ART GALLERY și-a construit în cei 17 ani un portofoliu solid cuprinzând în medie douăsprezece expoziții pe an, competiții artistice dedicate tinerilor artiști și alte proiecte adiacente. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale și muzicii, dar și proiecte educaționale, prin care contribuie la susținerea tinerilor artiști. Acest proiect găzduit de Elite Art Gallery și implementat de Fundația Principesa Margareta este unul dintre ele.Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013