Program - Tinere Talente
16946
page-template-default,page,page-id-16946,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973
 

Program

Programul Tinere Talente sustine si promoveaza tineri artisti talentati din familii cu venituri mici, care nu-si pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale si financiare.

Componentele programului

Bursele de studiu individuale cu valoarea pana la 2000 Euro ajuta la achizitionarea materialelor si a instrumentelor necesare in activitatea artistica – scolara si extrascolara – plata taxelor de participare la concursuri nationale si internationale precum si de frecventare a unor cursuri de specializare in tara si peste hotare.

Programul de mentorat cu caracter intergenerational este un element de unicitate al proiectului si ofera tinerilor bursieri sansa de a se intalni si de a invata de la personalitati ale vietii artistice si culturale prin sesiuni de discutii si ateliere de creatie desfasurate cu frecventa lunara.

Promovarea creatiilor artistice ale tinerilor se face in cadrul evenimentelor organizate de catre Fundatia Regala Margareta a Romaniei sau in colaboare cu parteneri si sponsori ai Programului „Tinere Talente”. Expozitiile cu lucrarile realizate de catre tinerii artisti plastici, concerte sustinute de catre muzicieni sunt doar o parte dintre modalitatile prin care bursierii isi promoveaza opera in randul criticilor de arta si a publicului.

Obiectiv

Crearea de oportunitati egale pentru tinerii artisti talentati care provin din familii cu posibilitati materiale reduse, prin sprijinirea si promovarea talentului lor.

Grup tinta

Programul este destinat copiilor si tinerilor cu aptitudini artistice deosebite, avand varste cuprinse intre 14 si 24 de ani, care studiaza in toata tara, la scolile si universitatile de arta si muzica. Acestia provin din familii cu posibilitati materiale reduse.

Selectia candidatilor

Selectia si admiterea in program are loc la inceputul fiecarui an calendaristic.

Aplicatiile primite sunt evaluate de catre un prestigious juriu de specialitate impreuna cu echipa programului Tinere Talente.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013