Masterclass - Tinere Talente
16773
page-template-default,page,page-id-16773,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973
 

Masterclass

Masterclass-urile organizate de Fundaţia Regală Margareta a României oferă şansa tinerilor muzicieni talentaţi de a beneficia, în România, în mod gratuit, de experienţa şi valoarea artiştilor consacraţi la nivel internațional.

Masterclass-uri pentru tinerii muzicieni în 2019

În 2019, tinerii muzicieni au participat la 4 masterclass-uri susținute de muzicieni de renume internațional.

 

Masterclass de vioară susținut de Bogdan Zvorișteanu

Bogdan Zvorișteanu este  concertmaestru al renumitei orchestre Suisse Romande și a ales să fie alături de bursierii Programului Tinere talente în calitate de mentor.

Impresia generală și atmosfera creată în cadrul masterclass-ului poate fi descrisă prin plăcerea de a munci, de a învăța și de a fi mereu deschis către lume, valoarea și personalitatea violonistului Bogdan Zvorișteanu devenind un model pentru bursieri.

 

Masterclass de canto susținut de Teodor Ilincăi

Tenorul Teodor Ilincăi s-a aflat pentru prima dată în ipostaza de profesor în cadrul masterclass-ului de canto ce a avut loc la Universitatea Națională de Muzică dn București. Cu o vastă experiență muzicală, o carieră internațională și un talent impresionant, Teodor Ilincăi a fost alături de tinerii artiști, foști și actuali bursieri ai programului Tinere Talente, împărtășindu-le multe dintre cunoștințele sale muzicale și ajutându-i să își îmbunătățească tehnica vocală și pronunția.

 

Masterclass de interpretare muzicală camerală susținut de Verona Maier

Tinerii muzicieni au participat la masterclass-ul de interpretare muzicală camerală susţinut de pianista Verona Maier, profesor universitar doctor și prorector la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, mentor al programului Tinere Talente și membru al juriului care realizează anual selecția bursierilor din program.

Masterclass-ul se află la a doua ediție și reprezintă mai mult decât un curs, este un important exercițiu de învățare pentru bursieri, o lecție de muzică și de viață. Tinerii au avut posibilitatea să învețe, să studieze și să înțeleagă concepte și principii care stau la baza interpretării muzicii de cameră.

Masterclass-ul s-a încheiat cu un concert susţinut de bursierii Tinere Talente, la Ateneul Român.

 

Masterclass de violoncel susținut de Gautier Capuçon

Violoncelistul Gautier Capuçon a susținut un masterclass în București, ca proiect asociat al Festivalului Internaţional „George Enescu” 2019. Masterclass-ul a fost organizat de Fundația Regală Margareta a României, în parteneriat cu Festivalul. Violonceliștii care au fost selectați pentru a lua parte la acest Masterclass, alumni ai programului național Tinere Talente, au avut ocazia să lucreze sub îndrumarea unuia dintre cei mai apreciați și valoroși violonceliști ai momentului.

 

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013