Cornelius Zirbo - Tinere Talente
17505
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17505,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Cornelius Zirbo

17 ani, Colegiul Naţional de Arte Dinu Lipatti Bucureşti, specializarea violoncel

Anul, Categoria
2016, Muzica
Despre bursier

A început studiul violoncelului la Cluj Napoca, iar în prezent își continuă studiile în București, sub îndrumarea profesorului Octavian Lup. Ultimii 5 ani au fost foarte importanți pentru pregătirea lui profesională, fiind îndrumat de violonceliști de talie internațională precum: Marin Cazacu, Răzvan Suma, Octavian Lup, Gӧtz Teutsch, Emeric Kostyák, Jan-Erik Gustafsson , Maximillian Hornung, .

Talentatul  violoncelist a performat pe scena Ateneului Român în  2015, alături de Orchestra Fundației  Principesa Margareta a României, în calitate de solist la Concertul regal , prestația și talentul său fiind apreciate de numerosul public.

Premiile obținute de-a lungul timpului confirmă valoarea și talentul tânărului violoncelist:  Premiul 2 la  Concursul Internațional “Concertino Praga”, Cehia; Premiul 2-Concursul Internațional “Young Virtuosos”, Bulgaria, Premiul 3-Concursul Internațional de Violoncel “Antonio Janigro”, Croația, la care se adaugă și disctinctiile obținute la concursurile naționale.

Anul acesta  și-a propus să participe la masterclass-uri de violoncel, sa-și achiziționeze  accesorii pentru violoncel și partituri.  Va susține un  concert cu Orchestra Radio Praga, în calitate  de solist, ca urmare a câștigării premiului la Concursul Internațional “Concertino Praga”, Cehia.

Este pasionat de tennis, ping-pong, jogging, beletristică și gastronomie.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013