Greaca Maria Laura - Tinere Talente
18610
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18610,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Greaca Maria Laura

23 ani, Universitatea Națională de Arte București, secția Arte Textile

Anul, Categoria
2020, Arte plastice
Despre bursier

Bursieră a programului Tinere Talente pentru a doua oară, Laura Maria Greaca este studentă în anul I master, la departamentul Arte Textile Ambientale în cadrul Universității Naționale de Arte București, coordonat de doamna conf.univ.dr Daniela Frumușeanu. Printre cele mai importante realizări profesionale recente ale artistei sunt obținerea Premiului de Excelență al Universității Naționale de Arte București la specializarea Design Textil – Arte Textile, Premiul pentru Tineret, obținut în urma participării în cadrul Bienalei de Arte Decorative 2019, Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești Mogoșoaia” și selecția pentru participarea la Salonul Național de Artă 2020, găzduit de Palatul Cotroceni.

Bursa Tinere Talente îi este necesară pentru asigurarea continuității unei prezențe expoziționale active în cadrul evenimentelor artistice naționale și internaționale. Un alt deziderat al artistei este materializarea proiectului de master, o instalație artistică textilă de mari dimensiuni. Cu sprijinul bursei, își dorește să realizeze vizite de documentare în importante centre culturale europene.

Laura acordă un interes deosebit literaturii și voluntariatului, cu predilecție prin susținerea cursurilor de desen și pictură pentru copii, dar și pentru adulții pasionați de artă, având această experiență recent în cadrul Fundației Regale Margareta a României, unde a susținut un workshop de imprimare 3D.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013