Diaconu Ionuț - Tinere Talente
18651
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18651,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Ionuț Diaconu

Bursier alumnus, 22 ani, Pian

Anul, Categoria
2020, Muzica
Despre bursier

Ionuț este bursier alumnus, iar în dezvoltarea și pregătirea sa profesională un rol important l-au avut profesorii cu care a studiat – Dorina Gorgan, primul său profesor, Constantin Nițu, Constantin Sandu, criticul muzical Ecaterina Stan, Verona Maier și Vlad Dimulescu.

Cele mai importante realizări ale sale sunt obținerea unei burse Erasmus + în 2018 la Escola Superior de Musica e Artes do Espetaculo do Porto (Portugalia), câștigarea a două premii I în anul 2019 la Forum Internacional de musica Orihuela (Spania), Concurso Internacional de Piano ,,Alto Minho” (Caminha, Portugalia). În 2020 a devenit bursier SoNoRo.

A făcut pentru prima dată parte dintr-un ansamblu care a înregistrat pe CD o lucrare contemporană, numită Historias și compusă de Francisco Monteiro.

În 2020 și-a propus să participe la concursuri, masterclass-uri, să achiziționeze ediții bune de partituri, un aparat de înregistrat și un laptop.

Teatrul, filmul, literatura, fotografia și compoziția sunt pasiunile lui Ionuț.

 

 

 

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013