Prcsina Fabiani Gabriel Andrei - Tinere Talente
18665
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18665,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Prcsina Fabiani Gabriel Andrei

17 ani, Colegiul Național „Dinu Lipatti” București, Pian

Anul, Categoria
2020, Muzica
Despre bursier

A  început studiul pianului la vârsta de 7 ani în  Petroșani, iar în prezent studiază la Colegiul Național „Dinu Lipatti” din București cu doamna profesor Petrenco Elena.

Este câștigătorul Premiului I al Concours International de Piano de Nice, Cote d’Azur”, Franța, 2015, iar în 2019 și-a făcut debutul ca solist alături de Filarmonica Târgu-Mureș, dirijat de Fakhraddin Kerimov .

Cu ajutorul bursei Tinere Talente, pentru anul 2020 și-a propus să participe la concursuri și masterclass-uri naționale și internaționale.

Se implică în activități de voluntariat, susținând concerte de caritate în azile de bătrâni, spitale și centre de plasament.

Printre pasiunile sale sunt cititul și cântatul la corn francez. Îi place să exploreze lumea artelor, istoria muzicii, cea orchestrală și mai ales cea pianistică, să învețe ceva nou în fiecare zi.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013