Rusu Mihaela - Tinere Talente
18003
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18003,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973

Rusu Mihaela

24 ani, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, specializarea Muzicologie

Anul, Categoria
2018, Muzica
Despre bursier

Printre cele mai importante realizări ale Mihaelei se numără două premii I obținute la Concursul Național Studențesc de Muzicologie, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București, câștigarea unei burse Erasmus la Universitatea din Gent, Belgia și publicațiile în volumele „Colocviul Național de Muzicologie George Pascu” și „Musicologia Mirabilis”.
Mihaela este pasionată de lectură, călătorii și îi place să lucreze cu copii. Își dorește să înființeze un club de muzică pentru copiii defavorizați din Iași. Mentorul care a reușit să o inspire și a motivat-o în activitatea muzicologică este profesorul Gheorghe Duțică de la Universitatea Națională de Arte George Enescu Iași.
Cu ajutorul bursei Tinere Talente, Mihaela și-a putut achiziționa un pian digital, și-a cumpărat accesorii pentru calculatorul personal și a participat la Conferința Internațională SGEM, unde a fost premiată pentru publicarea și prezentarea unui studiu de mare impact. O mare realizare este publicarea volumului „Nostalgia înălțimilor. Simbolul muntelui în creația muzicală europeană și românească.”

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013