Stefania Turcu - Tinere Talente
18819
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18819,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Ștefania Turcu

17 ani, Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, vioară

Anul, Categoria
2021, Muzica
Despre bursier

Ștefania studiază vioara la Colegiul Național „Dinu Lipatti” din București sub îndrumarea doamnei profesor Magdalena Ursu. A început studiul la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, cu profesorul Calistrat Catargiu și doamna profesor Adriana Patraș Anania.

La vârsta de 11 ani a debutat ca solistă, cu orchestra simfonică „Regal D’Art”, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu, în cadrul „Concertului extraordinar Eugen Doga”, iar în 2020 a obținut locul I la concursul internațional „Violin Doc”, având astfel oportunitatea de a învăța de la violonista Cristina Ioana Goicea.

Cu sprijinul programului Tinere Talente, își propune să participe la cursuri de măiestrie și concursuri internaționale.

Visul tinerei bursiere este să concerteze pe marile scene ale lumii ca solistă, alături de dirijori și orchestre de prestigiu.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013