Urda Andreea Maria - Tinere Talente
18686
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18686,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Urda Andreea Maria

23 ani, Universitatea de Vest din Timișoara, secția Ceramică

Anul, Categoria
2020, Arte plastice
Despre bursier

Printre cele mai importante realizări profesionale ale Andreei se numără practica în cadrul Center for Fine and Applied Arts Terra, Kikinda-Serbia, participarea la expoziției de grup Studio Studențesc 2019 Colonia Pictorilor din cadrul Pavilionulului Reti/Grunwald-Baia Mare și participarea la acțiunea de voluntariat pentru organizarea expoziției „Restituirea unei generații-Formă și memorie în căutarea sensurilor” organizată la Palatul Baroc din Timișoara.
Parcursul său artistic a fost încurajat și susținut de către sculptorul Győri Csaba Attila, cel alături de care colaborează de mai bine de 5 ani, iar anul acesta, cu sprijinul bursei, și-a propus să realizeze o lucrare compusă din 12 forme organice cu o ușoară influență sculpturală.
De asemenea, Andreea își dorește să-și realizeze o expoziție personală, această bursă fiindu-i de ajutor atât pentru achiziționarea materialelor și uneltelor pentru lucrarea de licență, dar și pentru proiectele artistice personale la care tânăra artistă lucrează în prezent.
Andreea ne mărturisește că este pasionată de plimbările în natură, natura reprezentând pentru ea o sursă de inspirație și de relaxare fizică și psihică, deopotrivă.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013