Mentorat - Tinere Talente
16771
page-template-default,page,page-id-16771,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973
 

Mentorat

Programul de mentorat cu specific intergenerațional este un element de unicitate al programului Tinere Talente.  Bursierii au șansa de a întâlni și de a învăța de la personalități consacrate ale vieții artistice și culturale, prin sesiuni de discuții și ateliere de creație organizate de Fundație cu frecvență lunară.

Personalități ale lumii culturale, artiști cu o carieră de succes, îndrumă pașii tinerilor bursieri aflaţi la început de drum: împărtășesc din experiențele lor artistice și de viață, răspund întrebărilor și curiozităţilor, fac schimb de idei.

Dezvoltarea la nivel personal prin creșterea încrederii în forțele proprii , interacțiuni cu persoane din medii diverse, stimularea lucrului în echipă, sunt cateva din beneficiile si efecte pe termen lung pe care întâlnirile de mentorat le au asupra bursierilor.

Mentorii programului  Tinere Talente în 2020

ARTE VIZUALE

 

Carmen Apetrei

Carmen Apetrei este  în prezent conferențiar universitar și director al Departamentului Grafică din cadrul Facultății de Arte Plastice a Universității Naționale de Arte din București. De asemenea, Carmen Apetrei este membră a Clubului Ilustratorilor din România, Asociației de Grafică Forte din România și a Uniunii Artistilor Plastici din România, secția Grafică.

Ileana Dana Marinescu

Ileana Dana Marinescu s-a născut în 1944 la Băilești, Dolj, și este artist vizual cu specializarea artă monumentală. A absolvit cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” București în 1968, iar la finalizarea studiilor de specialitate, devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. În 2003 a primit premiul Uniunii Artiștilor Plastici pentru organizarea expoziției naționale „Miniaturi Textile”, iar în 2004 primește premiul Uniunii Artiștilor Plastici pentru „Artele Focului”. Lucrări semnate Ileana Dana Marinescu se găsesc în colecții private din: România, Germania, Franța, Belgia, Norvegia, Finlanda, Elveția, Marea Britanie, Africa de Sud, Thailanda, SUA.

Virgil Scripcariu

Virgil Scripcariu este unul dintre cei mai originali și promițători sculptori români contemporani. A studiat sculptura la UNA București. A fost bursier Theodor Aman în 2003, al UAP în 2005 și finalist al marelui premiu Prometheus Opera Prima în 2004. Scripcariu a expus memorabil – prototipul obiectului de design Bubico – la Bienala de arhitectură de la Veneția în 2008, unde a şi contribuit la conceptul și structura Pavilionului României. Artistul a participat la numeroase expoziții în țară: Romanian Design Week în 2013, expoziția de grup Lemn.ro de la MNAC în 2010, și de pe plan internațional, în Israel, Belgia, Japonia, etc.  Trăiește și lucrează în satul Piscu, lângă București, România, unde este implicat în programe de educație prin artă pentru adulți și copii.

MUZICĂ

 

Rafael Butaru

Concertmaestru al Operei Naționale din București, al Orchestrei Române de Tineret a României și al Orchestrei Simfonice Naționale Române, violonistul Rafael Butaru este o prezență constantă pe scenele muzicale naționale și internaționale. Licențiat al Academiei „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Rafael Butaru este câștigător a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale și a participat la cursuri de măiestrie precum cursul de orchestră și vioară susținute de Adam Fischer și membrii ai Orchestrei Filarmonicii din Viena, cursuri de muzică veche și perfecționare instrumentală, cursurile internaționale de muzică de cameră . Este numit „Prieten al Fundației Regale Margareta a României” în cadrul programului național Tinere Talente, în urma invitației ca lector și mentor la masterclass-ul de pregătire a tinerilor muzicieni  și membru al juriului în cadrul selecției bursierilor din 2015 până în prezent.

Verona Maier

Verona Maier a absolvit secția pian a Conservatorului “Ciprian Porumbescu”, actualmente Universitatea Națională de Muzică, la clasa profesoarelor Ioana Minei și Ana Pittiș. În anul 2006 obține titlul de doctor în muzică al aceleiași universități, unde în prezent este profesor universitar – disciplina Muzică de cameră, în cadrul Facultății de Interpretare muzicală. Din 2016, este prorector al instituției. În paralel cu activitatea pedagogică, pe care o desfășoară din 1990 la UNMB, Verona Maier are o bogată activitate artistică, însumând numeroase concerte și recitaluri susținute în România și în toată Europa, participări la festivaluri internaționale, jurii și susținerea de masterclass, înregistrări și emisiuni radio și TV, CD-uri editate în țară și străinătate. În anul 2004 Președinția României decernează Veronei Maier ordinul “Meritul cultural”- clasa I.

Tiberiu Soare

Tiberiu Soare s-a născut pe 3 ianuarie 1977 în Bucureşti și este absolvent a două dintre facultăţile Universităţii de Muzică din Bucureşti: Facultatea de Interpretare Muzicală, Secţia Instrumentală (Tuba) şi Facultatea de Compoziţie şi Pedagogie Muzicală, Secţia Dirijat Orchestră. În 2018 a obținut titlul de Doctor în muzică la Universitatea Națională de Muzică București, iar în prezent este conf. univ. dr. al Universității Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală. În mai 2018, Casa Regală a României i-a acordat lui Tiberiu Soare distincţia „Ordinul Coroana României în Grad de Ofițer”. Tiberiu Soare colaborează frecvent cu principalele Orchestre Simfonice şi Teatre de Operă din România, iar pe plan internațional colaborează cu numeroase ansambluri de prestigiu.

 

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013