Alexandru Dumitrașcu - Tinere Talente
19051
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-19051,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973

Alexandru Dumitrașcu

16 ani, Colegiul de Arta Carmen Sylva din Ploiești, percuție

Anul, Categoria
2022, Muzica
Despre bursier

Alexandru Dumitrașcu este elev în clasa a X a la secția percuție a Colegiului de Arta „Carmen Sylva” din Ploiești. Marimba este instrumentul său de suflet și a început studiul la acest instrument în urma cu 6 ani. Cele mai importante realizări ale sale sunt obținerea premiului II la Olimpiada Națională de Interpretare Muzicală din 2019, participarea ca solist alături de Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești și câștigarea premiului I în Competiția Internațională de Muzica organizată de Filarmonica Pitești în parteneriat cu Academia de Arte „Arto” din Coreea de Sud și CMS Viena, Austria. Alexandru a participat în calitate de solist alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Pitești în ediția a doua a Festivalului Tinereții 2022.
Pasiunile sale sunt legate de muzică și descoperirea interpretării la noi instrumente de percuție. În ultimii ani a fost implicat în programele de educație muzicală organizate de Filarmonica din Ploiești în școli din mediul rural.
După primele descoperiri ale instrumentelor de percuție alături de profesoara sa, doamna Teodora Nistoriu, a urmat întâlnirea cu Alexandru Anastasiu, omul și artistul care i-a devenit mentor și alături de care aprofundează studiul marimbei de aproximativ trei ani. În 2022 cu sprijinul bursei Tinere Talente și al Fundației Regale Margareta a României, Alexandru și-a propus sa participe la cât mai multe masterclass-uri de percuție și sa reușească să promoveze în cât mai multe recitaluri marimba, instrumentul care i-a devenit cel mai bun prieten.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013