Dora Lăpuște - Tinere Talente
18810
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18810,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Dora Lăpuste

21 ani, Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, vioară

Anul, Categoria
2021, Muzica
Despre bursier

Dora Lăpuște este studentă în anul III la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, sub îndrumarea maestrului Alexandru Tomescu. Seriozitatea și perseverența cu care a abordat studiul viorii i-au fost răsplătite cu numeroase premii importante, dintre care amintim  Marele Premiu al Concursului Internațional de Interpretare Roman Boianciuc și al Concursului Paul Constantinescu.

De-a lungul anilor a susținut numeroase concerte ca solistă alături de Filarmonica de stat Transilvania, are un mare interes și pentru muzica de cameră, a fost implicată în diverse proiecte, susținând numeroase concerte și recitaluri, de asemenea fiind de două ori bursieră a Festivalului Sonoro. Anul acesta a participat la Festivalul Eufonia, având ocazia să studieze muzică camerală cu muzicieni de prestigiu, precum Vlad Popescu(Berlin) și Beatrice Muthelet, violistă la Mahler Chamber Orchestra. De asemenea, a fost selectată ca bursieră a Turneului Romanian Chamber Orchestra, având privilegiul de a lucra cu dirijorul Cristian Măcelaru, violonistul Alexandru Tomescu, violonista Irina Renes, și mulți alți muzicieni de mare valoare.

Cu ajutorul bursei, și-a propus să își achiziționeze accesorii pentru vioară, partituri și să participe la masterclassuri naționale și internaționale.

Ea este pasionată de natură, animale, lectură și muzică de cameră.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013