Mircea Dumitrescu - Tinere Talente
17328
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17328,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973
 

Mircea Dumitrescu

Anul, Categoria
2015, Muzica
Despre bursier

17 ani, Colegiul Național de Muzică “George Enescu” București, specializarea vioară

Mircea a participat cu ajutorul bursei oferite de Fundația Regală Margareta a României la două masterclass-uri internaționale susținute de renumita violonistă Mihaela Martin și este laureat al Concursului Internațional de vioară „Remember Enescu”.

Printre marile realizări ale lui Mircea Dumitrescu se numără susținerea a două concerte în calitate de solist cu Orchestra Operei Naționale București, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, Orchestra Simfonică București, Orchestra Camerata Regală și cu Orchestra de Cameră Radio din București, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. De asemenea, participarea la Concursul Internațional „George Enescu” a însemnat un pas înainte în dezvoltarea sa ca muzician, câștigând experiență în a se prezenta în fața unui juriu format din violoniști de nivel internațional.

Pasiunea sa este studiul la vioară iar cel care i-a îndrumat pentru prima dată pașii către muzică a fost străbunicul patern. De asemenea, este în continuare sprijinit de doamna profesoara Olivia Popa în tot demersul său artistic.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013