Sorin Maxim - Tinere Talente
17171
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17171,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Sorin Maxim

Anul, Categoria
2015, Arte plastice
Despre bursier

23 de ani, Universitatea Națională de Arte București, specializarea sculptură

Bursa Tinere Talente obținută în anul 2015 îi oferă lui Sorin motivația și impulsul necesar pentru a continua proiectele: „Investim mult timp pentru a concretiza pasiunea pe care o servim, iar adesea ne găsim implicaţi total în lucrările pe care le realizăm; nu de puţine ori, mai toată forţa și concentrarea ducerii la bun sfârșit a unei lucrări ne răpește posibilitatea dobândirii sumelor necesare pentru materiale. Programul Tinere Talente este un pion importantant în viaţa tinerilor bursieri și reușește să susţină viziunea pe care un tânar talent și-o descoperă în devenirea sa”.

Tânărul sculptor  își dorește să se dezvolte pe direcția „tehnici ale lemnului” și să continue să abordeze viziunea „norului ca habitat” cu variante complexe de creație. Sorin a fost și este îndrumat în activitatea sa artistică de către sculptorul Darie Dup, pe care tânărul îl consideră „mentor, profesor și prieten”.

Sorin a participat la expoziții de grup și a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Arte Plastice din 2011 iar în 2014 a fost distins cu Diploma de Excelență de către Universitatea Națională de Arte București.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013