fundația regală margareta a româniei lansează o nouă selecție pentru programul de burse tinere talente ediția 2022 - Tinere Talente
18911
post-template-default,single,single-post,postid-18911,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973

fundația regală margareta a româniei lansează o nouă selecție pentru programul de burse tinere talente ediția 2022

Fundația Regală Margareta a României lansează selecția pentru proiectul Tinere Talente – Susținerea artiștilor și profesioniștilor din sectoarele creative și culturale finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, în baza contractului de finanțare nr. Ro-Cultura 14-3/2021/31.08.2021, adresat tinerilor muzicieni și artiști vizuali. Termenul limită al aplicației este 27 octombrie 2021.

În cadrul proiectului, 30 de tineri artiști muzicieni și artiști vizuali vor beneficia de:

  • program de mobilitate tip shadowing în Norvegia
  • tabără de creație
  • 3 workshop-uri (antreprenoriat, management de proiect și marketing online) pentru dezvoltarea competențelor
  • consultanță individuală pentru realizarea unui plan de afacere în domeniul creativ și cultural
  • sprijin material

Candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:

  1. să aibă vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani
  2. să studieze la liceele sau universitățile de arte vizuale și muzică din România
  3. să provină din familii cu venitul de sub 2200 LEI / membru de familie, și să poată dovedi că nu dispun de mijloace financiare pentru a-și perfecționa talentul
  4. să fie disponibili pentru deplasare în Norvegia

Cum aplici

Trimite prin e-mail până la data de 27 octombrie 2021, dosarul de candidatură. Acesta trebuie să includă:

  1. Formularul de înscriere se descarcă de aici.  (link direct: https://www.tineretalente.org/wp-content/uploads/Formular-de-%C3%AEnscriere-Programul-Tinere-Talente-2021-3.docx )

Formularul va fi însoțit de documente justificative pentru situația materială prezentată (fluturaș de salariu sau adeverință de venit, copie talon de pensie, copie indemnizație de șomaj, după caz ). Pentru membrii familiei care nu au venituri, dar au peste 18 ani și nu sunt înscriși într-o formă de învățământ, se va atașa o declarație pe proprie răspundere conform căreia aceștia nu realizează venituri. Aceste documente justificative se atașează pentru părinți, bunici și frați care locuiesc în aceeași gospodărie.

  1. Curriculum vitae care va conține date de contact (e-mail și telefon), concursurile la care a participat candidatul, diplome și premii obținute etc. (maxim 2 pagini )
  2. O scrisoare de recomandare din partea unui profesor de specialitate în care se va face referire la calitățile artistice și cele umane ale candidatului (de exemplu: perseverență, dedicație, punctualitate, respect față de ceilalți etc.)
  3. Adeverință de elev/student sau copie după carnetul de elev/ student
  4. Copie act de identitate buletin/carte de identitate sau certificat de naștere

 

Etapele procesului de selecție:

  1. Trimiterea dosarului de candidatură – până la data de 27 octombrie 2021.
  2. Preselecția: analiza dosarelor, realizată de echipa proiectului – până la data de 15 noiembrie 2021.
  3. Selecția candidaților pentru muzică se va realiza în baza unei înregistrări audio-video cu durata de maximum 10 minute conținând o piesă muzicală la alegere solo sau cu acompaniament de pian. Video-ul pentru selecție va fi publicat pe Youtube iar linkul va fi trimis la adresa: tineretalente@principesa.ro. În e-mail vor fi precizate numele, prenumele, unitatea de învățământ. Nu se accepta înregistrări din concert, înregistrări care au o durata mai mare de 10 minute.
  4. Selecția pentru domeniul Arte Vizuale va fi realizată în baza unui portofoliu artistic cu lucrări, animații, fotografii etc. trimis în format electronic. Vă rugăm insistent să trimiteți portofoliul cu fotografii în format PDF, în caz contrar, nu va fi luat în calcul. Denumirea PDF-ului trebuie să cuprindă: PRENUME+NUME+ PORTOFOLIU ARTE VIZUALE. Portofoliul va fi transmis prin wetransfer sau un alt serviciu de transfer de fișiere, iar linkul va fi comunicat în mailul trimis la adresa: tineretalente@principesa.ro. În e-mail vor fi precizate numele, prenumele, unitatea de învățământ. Se recomandă un minim de 15 și un maxim de 25 de imagini cu lucrări realizate în ultimii 2 ani, iar portofoliul să fie însoțit de o scrisoare de intenție pe jumătate de pagină care să cuprindă o descriere a propriului demers artistic și a procesului creativ.
  5. Interviul va fi realizat on-line de către juriu cu acei candidați care au trecut de etapa selecției (evaluarea portofoliului și  a înregistrărilor audio – video).

Dosarul complet se trimite până la data de 27 octombrie 2021 la adresa de e-mail: tineretalente@principesa.ro

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa : tineretalente@principesa.ro

„Tinere Talente – Susținerea artiștilor și profesioniștilor din sectoarele creative și culturale” este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul programului RO-CULTURA.

Despre proiectul Tinere Talente – Susținerea artiștilor și profesioniștilor din sectoarele creative și culturale

Proiectul „Tinere Talente – Susținerea artiștilor și profesioniștilor din sectoarele creative și culturale” este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA. Valoarea totală a proiectului este de 963.678 lei (195.809,81 EUR), dintre care valoarea nerambursabilă este de 867.310,20 lei (176.228,83 EUR). Proiectul se desfășoară timp de un an, în perioada 01.09.2021 – 31.08.2022, cu activități ce au loc în România și Norvegia, și urmărește dezvoltarea sustenabilă și inovativă a industriilor culturale și creative din România prin stimularea aptitudinilor și dezvoltarea competențelor tinerilor artiști debutanți. Obiectivul general vizează consolidarea sustenabilă a dezvoltării economice prin sprijinirea artiștilor, profesioniștilor și antreprenorilor din domeniile culturale și creative în dobândirea de cunoștințe antreprenoriale și realizarea de planuri de afaceri. Se vizează asigurarea unui transfer de cunoștințe de la nivel european în plan local prin schimb de experiență, program de mobilitate și inițiative de stagiuni de artă contemporană tip concert și expoziție prin cooperarea bilaterală cu P1 – Nedland Kultur din Norvegia.

Despre Fundația Regală Margareta a României

Fundaţia Regală Margareta a României a fost înfiinţată în 1990 de către Regele Mihai I al României și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Cu o activitate de peste 30 de ani, Fundația Regală Margareta a României sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. De-a lungul timpului, Fundația s-a implicat în numeroase proiecte sociale, culturale şi de susținere a educației şi talentului artistic. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei sunt disponibile pe www.frmr.ro.

Despre Nedland Kultur

Nedland Kultur este o companie privată din Norvegia care dispune de o experiență de peste 20 de ani în proiecte culturale, colaborări inter-culturale, organizare de concerte și festivaluri, digitalizare muzicală etc. Compania a implementat proiecte în Norvegia, Marea Britanie, Tanzania, Kenya, Etiopia, Uganda, Malawi, Rusia, Palestina, Israel, Vietnam și Egipt, inclusiv în România. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.nedlandkultur.com .

Despre Granturile SEE

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Despre Programul RO-CULTURA

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro



Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013