Daniel Ciobanu - Tinere Talente
18803
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18803,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Daniel Ciobanu

21 ani, Universitatea Națională de Muzică București, orgă

Anul, Categoria
2021, Muzica
Despre bursier

Daniel Ciobanu are 21 de ani și este student al Universității de Muzică din București, specializarea orgă. A descoperit orga la liceu dintr-o simplă curiozitate, iar drumul dezvoltării sale l-a parcurs singur. Neavând un profesor, a început să studieze și să cunoască tainele orgii, descoperindu-și în același timp plăcerea pentru arta improvizatorică franceză, pe care dorește să și-o dezvolte.

O realizare a reprezentat momentul când a renunțat la un drum (o facultate) pentru orgă, simțind că asta trebuie să facă în această viața, să cânte la orgă și să arate lumii cât de minunat este acest instrument. A susținut un prim concert de orgă în satul său natal, după admiterea la conservator, concert care a deschis drumul viitoarelor concerte pe care vrea să le susțină.

Pentru că își dorește să evolueze, cu ajutorul bursei Tinere Talente și-a propus să participe la concursuri de orgă, la masterclass-uri, să își achiziționeze materiale de studiu și o cameră de filmat.

Pe lângă orgă, îi place foarte mult să compună piese muzicale, să facă aranjamente a unor piese, concerte și simfonii, îi place să deseneze și să danseze. În ghidarea sa artistică a fost autodidact, iar in prezent studiaza cu domnul profesor Dan Racoveanu.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013