Damian Spinei - Tinere Talente
18800
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18800,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Damian Spinei

22 ani, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, canto – folclor

Anul, Categoria
2021, Muzica
Despre bursier

Damian Spinei este student la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, Cluj Napoca și absolvent al Centrului de Excelență în Educație Artistică  „Ștefan Neaga” din Chișinău.

Este laureat a 37 de concursuri naționale și internaționale. Printre premiile câștigate de acesta se numără Premiul cel mare la Concursul Internațional de Folclor „Prezintă Orchestra Folclor” din Chișinău,  Premiul cel mare la Festivalul-Concurs de interpretare vocală și instrumentală „Efta Botoca” din Jebel, România, Trofeul Festivalului-concurs de Muzică Populară „Ion Petreuș” din Baia Mare,  Premiul cel mare la Festivalul-Concurs de interpretare  vocală „Micul Prinț” din Chișinău.

Cu ajutorul bursei vrea să participe la workshop -uri, masterclass-uri, să urmeze un curs de limbă străină, să achiziționeze materiale audio-video indispensabile pentru perfecționarea sa din punct de vedere muzical, să înregistreze câteva cântece folclorice.

Se implică activ în acțiuni de voluntariat, participând la evenimentele organizate de asociațiile și uniunile din care face parte: GIB din Cluj-Napoca; UIOC; Departamentul tinerilor antreprenori din Bihor.

Este membru al ansamblului etno-folcloric „Icoane” condus de prof. univ. Ioan Bocșa. Cântă la 3 instrumente muzicale: chitară, cobză și pian, iar pe parcursul anilor de studii la Centrul de Excelență în Educație Artistică ,,Ștefan Neaga” a studiat actorie. A reprezentat Republica Moldova în etapa finală a Concursului muzical ,,Eurovision”. A fost premiat cu Diploma de Excelență din partea G.S.O.R.M. pentru excelența  academică și potențialul  demonstrat de implicare în proiecte de dezvoltare  în Republica Moldova.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013