Cadmiel Boțac - Tinere Talente
18797
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18797,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Cadmiel Boțac

Bursier alumnus, 24 ani, pian

Anul, Categoria
2021, Muzica
Despre bursier

Cadmiel Boțac revine în programul Tinere Talente în calitate de bursier alumnus. A absolvit Academia de Muzica Gheorghe Dima, Cluj Napoca,  fiind îndrumat de profesorul Daniel Goiți, iar în prezent  studiază în cadrul unui program de master la Universitatea de Muzică din Viena, cu pianistul Stefan Arnold.

În 2014 a câștigat concursul „Astana Piano Passion”, unde a avut ocazia să îl cunoască și să colaboreze  cu pianistul rus Denis Matsuev, a primit invitația de a concerta în cadrul festivalului „Annecy Classic” din Franța, dar și în cadrul festivalului „Stars on Baikal” din Rusia. Un alt moment important a fost câștigarea concursului “Dinu Lipatti” din București (în anul 2010), în urma căruia a urmat o colaborare  cu Radio România Muzical, colaborare care a constat în invitații frecvente de a concerta la Sala Radio, dar și posibilitatea susținerii unor sesiuni de înregistrări profesionale.

În calitate de bursier alumnus își propune pentru anul 2021 realizarea unei sesiuni de înregistrări profesionale care să se finalizeze cu apariția unui disc. Această bursă va fi cu siguranță un ajutor substanțial în realizarea acestui plan. Își dorește, de asemenea, să concerteze în cât mai multe contexte și forme precum și achiziția de materiale și partituri necesare dezvoltării unui muzician.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013