Andrei Nuțu - Tinere Talente
17394
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17394,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973
Anul, Categoria
2016, Arte plastice
Despre bursier

19 ani, Piatra-Neamț, specializarea pictură

Student la pictură în anul I, la Cluj-Napoca, Andrei s-a remarcat prin implicarea în diverse proiecte artistice, precum tabere de creaţie unde a câştigat numeroase premii, workshop-uri de iconografie, programe cu scop caritabil şi a fost voluntar în cadrul festivalului de film scurt, Filmul de Piatră.

 

A câştigat premii naţionale şi internaţionale la diferite concursuri: Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artelor, Arad 2015, International Biennial of Juvenile Art – Portugalia şi la The Small Montmartre of Bitola, Macedonia. De asemenea a participat la stagii de documentare în Italia, Anglia, Franţa, Bulgaria, Macedonia, Portugalia, Hong Kong.

 

Pe lânga pictură, este pasionat de muzică, în special de chitară, de călătorii, cinematografie şi iconografie. El susţine că a înţeles “adevarata valoare artistică şi spirituală a unei icoane” în atelierul iconarului George Romila.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013