Greaca Elena Livia - Tinere Talente
18243
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18243,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Greaca Elena Livia

21 ani, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, secţia Arte textile

Anul, Categoria
2019, Arte plastice
Despre bursier

Cele mai însemnate realizări ale Liviei de până acum sunt organizarea expoziției personale de artă textilă cinetică intitulată CaleidoscOp Art în noiembrie 2018 și obținerea premiilor la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor, doi ani consecutiv, în 2015 și 2016, la secția Arte Textile-Tapiserie. În plan expozițional, în ultimii trei ani a luat parte la 12 expoziții de grup, găzduite de mai multe galerii și muzee din țară, la două tabere de creație și la numeroase workshop-uri.
Printre pasiunile tinerei artiste se numără lectura, cu puternic accent pe istoria artelor, scrisul, vizitarea galeriilor și a muzeelor și în general activitățile ce o aduc aproape de lumea artei.
Cei doi mentori care au ghidat parcursul său evolutiv sunt doamna Daniela Frumușeanu și artistul vizual Traian Ștefan Boicescu. Voluntariatul reprezintă un segment important de activitate pentru Livia, în prezent realizând workshop-uri de imprimare serigrafică, pictură, activități creative pentru copii și adulți, în colaborare cu diverse asociații.
Cu sprijinul bursei, Livia și-a propus să realizeze o instalație artistică de artă textilă reprezentată de un ansamblu sculptural, alcătuit din obiecte tridimensionale de mari dimensiuni, intitulată ”Germinații„. Un alt obiectiv este intensificarea activității expoziționale prin participarea la o serie de expoziții colective de artă, dar și realizarea unor vizite de documentare în mai multe locații, printre care și Bienala de Artă de la Veneția.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013