Greaca Maria Laura - Tinere Talente
18244
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18244,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973

Greaca Maria Laura

21 ani, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, secţia Arte textile

Anul, Categoria
2019, Arte plastice
Despre bursier

Printre cele mai importante realizări profesionale ale Laurei se numără organizarea primei expoziții personale, de artă textilă cinetică, intitulată „CaleidoscOp” 2018, la spațiul cultural Gallery București, obținerea Marelui Premiu din cadrul Expoziției Internaționale de Carte-Obiect „WEST MEETS EAST- A Cultural Book Exchange” 2018, dar și obținerea premiului la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor, Secția Arte Textile-Imprimerie, în 2016.
În prezent este activă în expoziții de grup, participând cu lucrări la 12 expoziții naționale și internaționale.
În ceea ce privește pasiunile sale, un rol aparte îl au lectura și scrisul. Voluntariatul este o altă activitate pe care o face cu plăcere, în prezent susținând workshop-uri de creație dedicate atât copiilor, cât și adulților pasionați de domeniul artistic.
Persoanele care au ghidat-o în demersul artistic sunt domnul profesor Traian Ștefan Boicescu și doamna Daniela Frumușeanu.
Principalul obiectiv profesional pe care și l-a propus pentru anul 2019, cu sprijinul bursei, este realizarea lucrării de licență, o instalație artistică care se prezintă sub forma unui ansamblu de mari dimensiuni, făcând parte din domeniul sculpturii textile. De asemenea, și-a propus să își sporească interacțiunea cu mediul artistic pe plan internațional, vizitând Bienala de la Veneția, unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale internaționale.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013