Mircea Alexandru  Dumitrescu - Tinere Talente
17488
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17488,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973

Mircea Alexandru Dumitrescu

17 ani, Colegiul Naţional de Muzică George Enescu Bucureşti, specializarea vioară

Anul, Categoria
2016, Muzica
Despre bursier

 

La doar 17 ani, Mircea a fost concert-maestru în Orchestra Fundației Principesa Margaretă a României la Concertul Regal, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, a susţinut numeroase concerte in calitate de solist şi este laureat al concursului internațional de vioară „Remember Enescu”.

Primul mentor al lui Mircea a fost străbunicul patern, ulterior fiind doamna profesoară Olivia Papă, care l-a  sprijinit în tot ce face , fiindu-i mai mult decât un profesor.

„Pasiunea mea  este vioara, pianul și contrabasul, muzica  pentru  mine  este  centrul  universului  în  care  trăiesc, o cale  de  exprimare  a  tot  ceea  ce  simt  și  gândesc, transmițând  oamenilor  bucuria  sunetului  meu” spune Mircea.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013