Mircea Dumitrescu - Tinere Talente
18826
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18826,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18973

Mircea Dumitrescu

Bursier alumnus, 22 ani, vioară

Anul, Categoria
2021, Muzica
Despre bursier

Pentru Mircea muzica este  centrul  universului  în  care trăiește, o cale de  exprimare  a  tot  ceea  ce  simte  și  gândește, transmițând  oamenilor  bucuria sunetului  său.

Mircea Dumitrescu are 22 de ani, este student la Universitatea Națională de Muzică București, la clasa maestrului Gabriel Croitoru și revine în cadrul programului Tinere Talente ca bursier alumnus.

Menționează ca cea mai importantă realizare profesională a sa este turneul din Franța din 2017 când a performat cu orchestra Les dissonances” și în prestigioasa sala de concerte a Filarmonicii din Paris „Pierre Boulez.  În anul 2013, a cântat alături de orchestra Operei Române din București, în calitate de solist, alături de maestrul Horia Andreescu.
Cea mai recentă realizare profesională a fost în 2019, când a înființat orchestra de cameră „Les Consonances” cu care a susținut un mic turneu în București, Avrig și Sibiu.

Anul acesta, cu sprijinul bursei își dorește să aprofundeze arta dirijorală și să se poată dezvolta mai mult pe latura violonistică prin intermediul unui masterclass cu un muzician de anvergură.

Printre persoanele care i-au marcat traseul profesional se numără străbunicul său, cel care i-a „pus vioara în brațe” în urmă cu 18 ani și doamna  profesor Olivia Papa, cea care a fost mentorul lui Mircea și care a avut grijă ca tot parcursul muzical al lui să meargă în direcția construirii unui muzician complex.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013