Romaniuc Maxim - Tinere Talente
18252
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18252,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Romaniuc Maxim

21 ani, Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, secţia Pictură

Anul, Categoria
2019, Arte plastice
Despre bursier

Expoziția de grup de la Muzeul Național de Arte din Chișinău și cele două expoziții de grup de la Ambasada Ungariei din Chișinău rămân cele mai importante realizări pentru Maxim. De asemenea, o parte din lucrările sale sunt expuse în colecții de artă private din România, Rusia și Olanda.
Pe lângă pasiunea sa pentru pictură, este interesat de cinematografia clasică realizată de regizori precum Tarkovsky și Bergman.
În demersul artistic a fost ghidat de profesori de specialitate, precum Ghimpu Anatol, Nicoleta Stati și Ursatii Iurie.
Unul dintre obiectivele sale pentru anul acesta este realizarea unui număr mare de lucrări, cu accent atât pe calitatea acestora, cât și pe cantitate, cu care ulterior să participe la numeroase expoziții. Bursa îl va ajuta să achiziționeze materialele de lucru necesare și să înrămeze lucrările. De asemenea, Maxim dorește să pună accent și pe promovarea muncii sale, cu sprijinul mentorilor și al evenimentelor organizate de Fundație.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013