Roban Claudiu Ștefan - Tinere Talente
18250
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18250,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Roban Claudiu Ștefan

17 ani, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, secţia Pictură

Anul, Categoria
2019, Arte plastice
Despre bursier

La doar 17 ani, Ștefan se poate mândri cu propria expoziție individuală cu tema ,,Retrospectiva,, ce a avut loc în 2018 și participarea la expoziții de grup. Dintre acestea, cea mai apreciată a fost expoziția realizată în parteneriat cu Fundația Angels Down Friends, în cadrul căreia a realizat portrete inspirate din picturi celebre ale copiilor care suferă de sindromul Down. Tablourile au fost dăruite familiilor.
Tânărul artist se implică în activități de voluntariat în folosul copiilor dezavantajați, desfășoară activități și ateliere de pictură cu aceștia și vinde propriile lucrări cu scopul de a-i ajuta financiar. Ștefan îi este recunoscător profesoarei Teodora Colțofean, care îi este alături în prezent, însă și doamnei Mena, educatoarea sa și prima persoană care l-a îndrumat spre acest domeniu.
Cu ajutorul bursei, Ștefan și-a propus să organizeze 2 expoziții individuale, una dintre acestea constând în reproduceri în cărbune după artistul rus Ilia Repin. În plus, dorește să își aprofundeze cunoștințele și referințele culturale și artistice, prin vizite de documentare în Europa.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013