Tudor Ioan - Tinere Talente
18817
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18817,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Tudor Ioan

14 ani, Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, violoncel

Anul, Categoria
2021, Muzica
Despre bursier

Tudor Ioan studiază la Colegiul Național de Muzica „Dinu Lipatti”, sub îndrumarea profesorului Ștefan Cazacu. A început studiul violoncelului la vârsta de 8 ani sub îndrumarea dnei. Prof. Anca Iarosevici, la Școala de Arte nr. 5, București.

Cele mai importante realizări ale sale sunt câștigarea premiului I la Concursul Internațional de Violoncel „Alexandru Moroșanu”, ediția a VI-a, București, Premiul I la Concursul Național „Paul Constantinescu” și Premiul Special la Concursul Național „Paul Constantinescu” pentru cea mai bună interpretare a unei piese românești. În 2020 a participat la proiectul Orchestrei Române de Tineret, în cadrul Orchestrei Junior, Sinaia.

Ca bursier al Programului Tinere Talente al Fundației Regale Margareta a României își propune achiziționarea unui arcuș de calitate și participarea la concursuri si masterclass-uri.

Pasiunile lui sunt fotbalul, înotul și șahul, pe care îl practică de la vârsta de 5 ani participând la o serie de concursuri naționale și internaționale. A obținut titlul de vicecampion național la vârsta de 7 ani în cadrul Campionatului Național Școlar, vicecampion național la Campionatul Național pe Echipe, la vârsta de 8 ani și Locul I la Campionatul Municipiului București, la vârsta de 10 ani. Este implicat și în Proiectul de voluntariat ”PROEDUS 2.0”.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei este inregistrata ca operator in Registrul National de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter personal al ANSPDCP cu nr. 0020163/14.10.2013